Het is een discipline die misschien wat minder bekend is, maar daarom niet minder spectaculair. Het endurance racen is een vak apart, weet ik uit eigen ervaring. Het Scorpions Racing Team is gespecialiseerd in deze tak van sport. De ploeg stond eerder al op verschillende podia met de naam Baum Cycles Endurance Team en het Sarto Endurance Team. Onder die laatste naam wisten ze de meest prestigieuze 24-uurs wedstrijd van Le Mans te winnen.

Scorpions Racing Team

Dit jaar heeft het team een aantal nieuwe sponsoren. De nieuwe naam van de ploeg heeft het dan ook te danken aan de nieuwe kledingsponsor Castelli. Qua materiaal veranderd er dan iets minder, want met de Sarto fietsen, Campagnolo groepsets en FFWD wielen zijn dat dezelfde leveranciers als afgelopen seizoen.

Het team bestaat grotendeels uit Nederlandse renners, die samen met hun 4 Belgische ploeggenoten gaan voor prolongatie van de winst op Le Mans. Daarnaast zullen ze ook aan de start staan van de 24 uur van Zandvoort, Feltre en de Nordschleife. Naast deze 24 uurs wedstrijden zullen de renners ook deelnemen aan de UCI Gran Fondo World Series met als doel zich te plaatsen voor het WK Gran Fondo in ItaIië.

Via Scorpions Racing Team

Tags:

Comments are closed.