Een aantal jaren geleden heb ik het geluk gehad om een custom fiets samen te stellen. Een stalen frame dat op mijn maat werd gemaakt en waarvan ik zelf de kleuren mocht uitkiezen. Ik kan je vertellen, daar lig je wel een nachtje of twee van wakker. Het ging om een team-fiets dus ik hoefde me niet eens druk te maken om de rest van de afmontage. Zo’n custom fiets is trouwens niet alleen uniek qua kleur, maar ook wat betreft het rijgedrag.

Droomfiets?

Als je me nu vraagt naar mijn droomfiets, kan ik je alleen vertellen dat het zeker een custom frame wordt. Welk merk en materiaal weet ik niet want de lijst met framebouwers is lang, erg lang! Ik heb wel een paar favorieten, zoals Baum, Speedvagen, Field en Argonaut. Al kan dat lijstje morgen alweer anders zijn. Nu weet ik maar al te goed wat ik mooi vind en mijn probleem is daarbij ook dat ik helaas in een prijscategorie zit te kijken die momenteel verre van haalbaar is. Het zal dus nog wel even bij dromen blijven.

Bij ons op kantoor heeft Hendrik twee jaar geleden zijn droomfiets laten bouwen. Een gave custom stalen Stelbel Rodano en ja, stiekem ben ik nog altijd een beetje jaloers.

Van schets tot fiets

Ooit zal ik deze droom laten uitkomen. Later, als ik groot ben! Tot die tijd blijf ik met pretoogjes rondkijken en zal mijn lijstje nog regelmatig worden veranderd. Een custom fiets is volgens mij niet een fiets die je na twee seizoenen weer de deur uit doet. Zeker niet, als je weet dat het samenstellen en bouwen zomaar een jaar kan duren. Van ontwerp, naar eindresultaat.

Hoe dit zo ongeveer gaat, laten ze bij Officina Battaglin mooi zien in het filmpje dat hieronder staat. En als je nog wat tijd over hebt, bekijk dan ook de andere filmpjes uit de playlist; Behind a custom steel bike. Het maakt niet zoveel uit of je liever een ander merk hebt, want het proces zal in grote lijnen hetzelfde zijn. Met dit filmpje heb je een goed beeld van het proces, en mijn persoonlijke tijdverdrijf.

Tags:

One Comment