Bij Hutchinson kon je met je gravelbike nog niet heel erg goed uit de voeten wanneer de ondergrond uit los zand bestond of echt modderig werd. De Touareg en de Overide zijn banden die meer voor de harde ondergrond bedoelt zijn. Nu dus de uitbreiding met de Tundra.

Het profiel is deels afgekeken van hun mountainbike banden. Niet zo gek als je al een hele serie mountainbike banden in je collectie hebt. De band is tubeless ready en is beschikbaar in twee breedtes 40 mm en 45 mm. Ze zijn er met tan wall of helemaal in het zwart. Maar net wat je mooier vind staan bij je fiets. Er is nog geen 650B versie.

Extremere ondergronden

De twee bestaande banden voldeden voor de meeste gravelrijders. Zeker als je de gravelroutes hier in de Benelux ziet, is een snellere band met minder profiel prima. Ook omdat je toch vaak asfalt moet meepakken. Dan rijdt een band met minder profiel net even lekkerder. Maar omdat, zoals Hutchinson zegt, de gravelrijder steeds vaker de grenzen opzoekt en extremere ondergronden gaat rijden, was het tijd voor de Tundra. Als je naar het profiel kijkt zie je naast het grove profiel bovenop ook aan de zijkant flink wat profiel zit.

De band heeft 127 Tpi en maakt gebruikt van hun Bi-compound rubber wat inhoudt dat ze twee soorten rubber gebruiken om zoveel mogelijk comfort uit de band te krijgen. Ook is de bovenkant slijtvaster en de zijkanten hebben net even meer grip. Bij de tan wall krijgt de wang Hardskin bescherming mee, de zwarte versie krijgt een Reinforced+ bescherming. De eerste moet wat soepeler zijn.

De band weegt 490 gram in de 40 mm uitvoering. De 45 mm uitvoering weegt 580 gram. De adviesprijs is € 44,99 voor de zwarte uitvoering. Wil je de tan wall versie dan is de adviesprijs € 54,99.

Meer info via Hutchinson