Gisteren werd de Amstel Gold Race gereden en de organisatie had wat aanpassingen van het parcours gedaan. Zo was de finish niet meer boven op de Cauberg maar moest er na de Cauberg nog bijna 20 km gefietst worden.

Het doel was om hierdoor de wedstrijd spannender te maken. Niet iedereen was hier vooraf enthousiast over, maar nu kunnen we wel stellen dat dit heel erg goed heeft uitgepakt. Chapeau voor de organisatie. De wedstrijd was echt spannend om naar te kijken en ik verklap al de eindspurt tussen Kwiatkowski en Gilbert waarbij Gilbert als eerste de eindstreep over ging. Valt er dan niets te verbeteren? Tja, misschien de momenten dat de renners door de smalle straatjes toch steeds over de stoep en tussen het publiek door schieten. Als iedereen stil blijft staan gaat dat goed, maar we weten ook hoe dat kan aflopen wanneer een toeschouwer een schrikbeweging maakt.

Maar goed, deze 2017 editie was super. Mocht je dit jaar niet hebben gekeken naar de wedstrijd omdat je het al tijden niet enorm spannend meer vond, dan heb je dus pech gehad en zul je volgend jaar zeker  gaan kijken. Hieronder nog wat momentjes om dit verhaal te ondersteunen. Oh en trouwens de dames wedstrijd was al net zo spannend om naar te kijken met Anna van der Breggen als winnares. Daar hebben we alleen geen beelden van.

Via AGR