Als wielrenners afspreken om deel te nemen aan een evenement, wedstrijd of een gewone training, is de kans groot dat er een krachtmeting van wordt gemaakt. Of het nu gaat om een beklimming, bordjessprint, Strava-segment, kopwerk of het ‘halve wieltje’ voorsprong van de renner naast je. Op voorhand wordt er veel gespeculeerd en ook de eerste mogelijke excuses worden al aangedragen.

Het ‘grote indekken’ is begonnen
‘Ik kan niet op kop vandaag, ik heb de route niet op m’n navi’. Of ‘Ik ben niet helemaal fit’ zijn daar twee voorbeelden van. Volgens het woorden boek betekent “indekken” dat je voorzorgsmaatregelen neemt en jezelf verdedigd. Op www.indekken.nl staan tal van voorbeelden, soms aan het hilarische af, waarmee jij op voorhand jezelf al kan verontschuldigen. Ik heb het idee dat er ook weinig wielrenners zijn bij wie dit niet bekend voorkomt. Al zal de een er meer gebruik van maken dan de ander.

Na het lezen van de nodige indekkers, zijn we op de redactie benieuwd geworden naar jullie beste of graag gebruikte indekker. En uiteraard horen we ook graag wat de slechtste indekker is die je hebt gehoord!