Heel even was ik in de war toen ik Zwift Play voor het eerst zag. Is het de nieuwste controller voor een Playstation of Xbox? Nee, met Zwift Play wil Zwift indoor fietsen nog leuker maken. De Zwift Play controllers bevestig je gemakkelijk op het stuur van je racefiets en vervolgens bedien je Zwift met de knoppen op de controllers. En met de remhendels wordt indoor fietsen ook nog realistischer. Alles zit nog in de betafase en er komen nog features bij, aldus Zwift.

Praktisch en realistisch

De twee controllers vouw je eenvoudig om het stuur en met je duimen kun je dan de knoppen bedienen zonder het stuur los te hoeven laten. Dat is toch net even wat makkelijker dan je telefoon pakken om via de app iets regelen. Met de knoppen bedien je Zwift dus eenvoudig. Zo kun je sturen, Zwift bedienen en met de oranje hendels kun je zelfs ‘remmen’.

De controllers hebben een batterij die zo’n twintig uur meegaat en je connect de controllers eenvoudig via bluetooth met Zwift. Zelfs tijdens het fietsen kun je de controllers indien nodig opladen. Je krijgt er spacers bij zodat je de controllers op elk racefietsstuur kunt monteren.

En ook nog eens betaalbaar

Omdat de features van Zwift Play nog in de test- en ontwikkelfase zitten en er nog nieuwe dingen bijkomen is Zwift Play ook nog eens met korting verkrijgbaar op de website van Zwift voor € 99,-. De standaard verkoopprijs is € 149,-. Ik ben benieuwd naar de toekomstige features van Zwift Play die Zwift nog in petto heeft!

Meer info via Zwift.