Je zou maar even een dagje Giro kijken hebben overgeslagen gisteren. Dan heb je waarschijnlijk spijt gekregen wanneer je aan het eind van de dag hoorde dat het een bijzonder mooie etappe was. Er gebeurde heel veel en de Nederlanders hadden een redelijke hoofdrol.

Voor degene die het gemist hebben heeft GCN een korte samenvatting. De 7e etappe ging van Diamante naar Potenza. In de bijna 200 km zaten ruim 4000 hoogtemeters en dan weet je al dat er wat staat te gebeuren. De eerste 10 kilometer waren nog vlak en daarna begon het op en af te gaan tot de finish. Vanaf het begin van de etappe werd er al aangevallen. Renners als Poels, van der Poel, Carapaz maar ook Formolo deden hun best om weg te komen. Op dat moment moest er nog 130 km worden gekoerst.

Veel actie dus en dat ging eigenlijk door tot de finish waarbij Bouwman, Dumoulin, Mollema en Formolo aan elkaar gewaagd waren in de finale. Bouwman was op de meet de snelste en ging er met de overwinning vandoor. Wat een wedstrijd. Nog even nagenieten.