Mocht je alles al een keer gedaan en gereden hebben dan is dit iets dat je aan zal spreken: Everesting. Jens Voigt doet het vandaag, voor een goed doel.

Je hoeft er niet voor naar het Himalaya gebergte af te reizen, maar je hebt er wel iets van een heuvel voor nodig. Bij Everesting gaat het erom dat je 8.848 hoogtemeters klimt, het equivalent van de hoogte van de Mt. Everest, de hoogste berg ter wereld. Jens Voigt gaat vandaag proberen dit aantal hoogtemeters te halen, maar dan in de buurt van zijn huis, in Berlijn! Daar ligt de Teufelsberg. Nu is dat niet bepaald een Mt. Everest. Per beklimming kom je namelijk niet verder dan zo’n 90 hoogtemeters. Maar als je die dan 100 keer achter elkaar rijdt kom je er ook. En dat is precies wat Voigt vandaag gaat doen. Hij heeft een rondje van 4 km dat hij vandaag de hele dag gaat rijden. Dat rondje heeft hij gisteren een paar keer gereden in voorbereiding naar vandaag. En ondanks dat hij van uitdagingen zoals een werelduurrecord houdt, doet hij dit niet enkel voor de lol: hij wil er een goed doel mee steunen en er € 10.000,- mee ophalen voor Tour du Cure die zich inzetten tegen kanker. Doneren kan tot 10 januari.

Leuk om te weten is nog dat op de Teufelsberg oude Amerikaanse radarstations staan die tijdens de Koude Oorlog gebruikt werden. Ze zijn niet meer in gebruik, maar je kan er nog wel rondleidingen krijgen. Jens schat zelf in 24 uur nodig te hebben voor zijn Everesting.

Tags: