We zijn allemaal zuinig op onze racer(s), maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Die eerste kras kunnen we ons allemaal nog wel herinneren, en sommigen van ons zijn nu eenmaal onhandiger dan anderen. Het jonge merk Colligo heeft een aantal praktische items om je racer te beschermen, bijvoorbeeld tijdens vervoer. En het leuke is dat de items in allerlei vrolijke kleuren verkrijgbaar zijn.

4 verschillende items

Om precies te zijn heeft Colligo vier verschillende items in het assortiment om je racefiets of gravelbike te beschermen. Wielhoezen, een voorvorkbeschermer, pedaal covers en covers voor het stuur. De pedaal covers zijn verkrijgbaar in het zwart en bruin, en de andere drie producten zijn in zes verschillende kleuren verkrijgbaar: rood, zwart, geel, groen, blauw en bruin. Toch een vrolijke touch aan een vooral functioneel product als je het mij vraagt.

De pedaal covers vouw je om je pedalen en sluit je met klittenband. Er zijn verschillende varianten zodat je voor elk pedaaltype een juiste cover hebt. Dit product kost € 17,95 voor een setje van twee. De voorvorkbeschermer kost € 18,95 en functioneert als een soort sok om je voorvork, als het voorwiel uit je fiets is. Op die manier beschadig je de lak van de voorvork niet als je de fiets op de grond zet. Er zijn twee varianten, één voor fietsen met remschijven en één voor fietsen met velgremmen.

Als derde hebben we dan de wielhoezen, voor als je wielen nog in de fiets zitten. De hoezen plaats je over de wielen en ze beschermen dan zowel je velgen als je voor- en achtervork tegen schade. Deze wielhoezen kosten € 27,95 per set. En als laatste hebben we dan de zogeheten Bar-End Gloves, die je om je remgreep en stuurbeugel plaatst. Deze kosten € 18,95 per set, en aangezien je remgrepen al snel beschadigen als je een fiets tegen een muur plaatst lijkt het mij geen overbodige luxe.

Alle producten zijn elastisch wat ze universeel maakt. Wat mij betreft zou een volledige cover voor je fiets nog een goede toevoeging zijn aan het assortiment van Colligo, dus ik ben benieuwd of die er in de toekomst nog bij komt. Maar het bedrijf is vorig jaar pas opgericht, dus dit zal vast niet het laatste zijn wat we van ze gaan zien.

Meer info via Colligo.

Tags: