We nemen je vandaag mee naar Wales, en dan om precies te zijn naar de hoofdstad Cardiff. Want daar maakt Lord Cycles stalen racers die we jullie niet willen onthouden. Deze vrolijke racer is voorzien van mooie componenten en vooral een kleurrijk design. Het vakmanschap komt terug in de details, want alles lijkt te kloppen aan deze stalen ros.

Een custom racer laten maken, is een gaaf proces dat misschien wel op de verlanglijst van iedere fietser staat. Bij Lord Cycles wordt je aan de hand genomen gedurende het hele proces. Van intake en bikefit tot aan design en onderdelenkeuze. Het merk werkt met drie modellen, waarvan het model Elan de racer is. Voor gravel kies je de Antur en voor mountainbikers heb je de Nomad.

De Elan is een all-road racer van Columbus staal

Vandaag lichten we er dus één van de custom racers uit van Lord Cycles . Het gaat om het model Elan, een endurance racer gemaakt van stalen Columbus buizen, van het type Spirit en Life. Lord Cycles omschrijft de Elan als all-road en all-weather. Het frame is geschikt voor banden tot maximaal 38 millimeter breed, en je hebt ook de mogelijkheid om spatborden te monteren. Deze fietsen worden op bestelling gemaakt en zijn daardoor altijd aan te passen naar de specifieke wensen die de klant heeft.

Design door Jack Kingston

Wat het meeste opvalt aan deze racefiets is natuurlijk het design. Het design is gemaakt door Jack Kingston, en er is zoveel te zien. Het is kleurrijk tot in de kleinste details. Kijk bijvoorbeeld eens naar de spatborden, koplamp, fietspomp of de stuurpen. Ik raak niet uitgekeken! De hoeveelheid kleur is enorm, maar omdat het geen echt felle of fluoriserende kleuren zijn, is het wat mij betreft niet te gek.

De racer is afgemonteerd met Sram Force AXS, met een Appleman 2XR crankstel. De wielen zijn van Stayer, de Allroad wielset. De voorvork is van het merk Fairlight en het opzetstuur is de Pro Missile. De spatborden zijn van Honjo en de verlichting van Son. Die verlichting is trouwens verbonden met een naafdynamo in het voorwiel. Het balhoofd en bottom bracket zijn van Hope en het zadel van Ergon. Well done, Lord Cycles!

Meer info via Lord Cycles.