Op de beurs Eurobike stuitten we op het merk Amapola Cycles, want we konden niet om deze kleurrijke racer heen. Amapola Cycles is een jong merk dat zich richt op het maken van custom stalen fietsen, vanuit Overijssel. Als je voor een custom racer kiest, kun je qua design zo gek doen als je zelf wilt. Dat is bij deze racer goed gelukt, als we afgaan op het kleurrijke design.

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog zijn present, op sierlijke wijze. De verf is in een soort wolkstructuur over het frame geplaatst, en de kleuren overlappen elkaar op een natuurlijke manier. Her en der zien we losse verfspetters en ondanks de vele kleuren is het niet overdreven schreeuwerig, vind ik. Waarschijnlijk komt dit ook doordat andere componenten zoals het zadel, stuurlint, de wielen en de zadelpen zwart zijn. Dat compenseert het kleurrijke frame een beetje.

Het frame is gemaakt van staal en de geometrie is custom. Amapola Cycles geeft aan te kiezen voor staal vanwege het gewicht, de duurzaamheid en de sterkte van het materiaal. Op basis van je doelen en wensen maakt het merk een frame dat op jouw lijf geschreven is. Vervolgens denk je na over het design en kies je de componenten. Een intensief traject, maar wel reuze interessant als je het mij vraagt. Keuzestress gegarandeerd! Het frame op de foto’s heeft klassieke lijnen, een carbon voorvork en volledig geïntegreerde bekabeling.

We kunnen het over de afmontage hebben, maar die bepaal je dus volledig zelf. In dit geval is de fiets afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 R8170 groepset, en ook de wielen zijn van Shimano Ultegra. Wat mij het meest opvalt aan deze racer is de gespoten cockpit, die hetzelfde design als de rest van de fiets heeft gekregen. Dat maakt deze racer extra speciaal voor mij.

Meer info via Amapola Cycles.