Nu het weer rond de klok van vijf uur donker is het gebruik van lampjes weer noodzakelijk. Bij Ledlenser hebben ze een aantal verschillende opties die je kunnen voorzien van licht. De naam verraad al veel over de technische achtergrond van de lamp. Hij is voorzien van een ledlamp en met behulp van een draaibare lens kan je de vorm van je lichtbundel instellen.

Ledlenser B3
In tegenstelling tot veel van de lampen die gebruikt worden voor het wielrennen, werkt deze Ledlenser op drie AAA batterijen. Totaal is dit goed voor 100 lumen licht voor ongeveer 10 uur. Teminste, als je deze op de meest felle stand zet. Daarnaast heeft de lamp ook een low-light en signal (knipper) stand. De low-light stand is goed voor 15% van de totale lichtopbrengst en daardoor gaan de batterijen zo’n 40 uur mee. Hoelang de batterijen meegaan in de signal stand is ons niet bekend. De bediening van de lamp, en de verschillende standen, gaat via een knopje dat bovenop de lamp zit. De lamp heeft een adviesprijs van € 44,99.

De lens die voor de lamp zit kan je simpel met een hand draaien om de lichtbundel te centreren of juist breed uit te laten stralen. Dit deel van de lamp is ook te kantelen zodat je de lamp beter kan richten, zonder deze opnieuw op je stuur hoeft te monteren. Het monteren gaat met een rubberen bandje die je om het stuur klemt. De Ledlenser lampen zijn spatwaterdicht en de B3 uitvoering is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze en lime.

Naast de B3 is er ook een B5 uitvoering. Qua uiterlijk is deze, op de kleur na, gelijk aan de B3. Het verschil zit in de lichtopbrengst want deze is 180 lumen. De batterijen zijn daardoor wel sneller waardoor ze na 5 uur leeg zijn als je de felste stand gebruikt. De verschillende standen en manier van monteren zijn net als het uiterlijk gelijk aan zijn kleinere broertje. De B5 lamp is verkrijgbaar in de kleur blauw of grijs en kost € 79,99.

Ledlenser B2R
Deze twee kleine lampjes zijn, in tegenstelling tot de eerder genoemde lampen, wel oplaadbaar via USB. De lamp gaat zo’n 30 uur mee en is te verkrijgen als voorlamp of achterlamp. Hij heeft vijf standen, waarbij er vier verschillende knipper-standen zijn en de normale 100% stand. De lampjes zijn spatwaterdicht en gezien de opbrengst zijn dit meer lampjes die je op je stadsfiets zet om gezien te worden. De kleine led lampjes leveren niet voldoende licht om de weg te verlichten. Een set B2R lampjes heeft een adviesprijs van € 49,99. De lampjes los zijn € 27,99.

Alle overige info bij Ledlenser

Ledlenser XEO-19RG
Voor het serieuze werk hebben ze bij Ledlenser een serie hoofdlampen met externe accu. De XEO-19RG is er daar een van. De lamp kan met behulp van een elastiek over de helm worden gedragen. De accu kan je aan dit elastiek aan de achterzijde vastmaken. Deze lamp heeft twee ledlampen die afzonderlijk van elkaar zijn te bedienen en in te stellen. Hierdoor zijn er veel verschillende mogelijkheden qua lichtopbrengst. In de boost-stand heb je met deze lamp een licht opbrengst van 2000 lumen. In deze stand gaat de lamp vier uur mee. De meest duurzame stand levert 200 lumen en dan houdt de accu het twintig uur uit. De lamp heeft zes verschillende standen, waaronder een ‘emergency’ stand. In deze stand knippert hij de SOS morsecode. De Xeo heeft een adviesprijs van € 299,-.