Wielrenners zijn natuurlijk dol op snelheid, maar er kan tegenwoordig zoveel met carbon dat snelheid en prestatie niet in de weg hoeven te staan van comfort. Lapierre wil dat bewijzen met de nieuwe Pulsium en Pulsium SAT endurance racefietsen.

S.A.T.

Pulsium en Pulsium SAT die namen lijken veel op elkaar. Maar de toevoeging van de drie letters SAT achter Pulsium zorgen toch voor een groot verschil tussen de modellen onderling. S.A.T. staat voor Shock Absorption Technology. Het gaat om een elastomeer in het verlengde van de achtervork die de klappen moet opvangen. De elastomeer weegt slechts 20 gram en is een klein blokje in het frame. Een techniek die we wel vaker hebben gezien. Toch moet het effect groot zijn: Lapierre claimt dat het verticale comfort aan de achterkant met 11% wordt verhoogd.

Voor de rest zijn de frames vrijwel hetzelfde. Beide frames worden van carbon gemaakt. Het gebruik van unidirectional HR 24T carbonvezel moet zorgen voor een comfortabel frame terwijl de mix met UD carbon moet zorgen voor de stijfheid. De kabels gaan onder het stuur het frame in, zo zien de fietsen er ook nog strak uit.

Comfort

Voor nog meer comfort heeft Lapierre aan de geometrie zitten sleutelen. Zo moet de hogere balhoofdbuis ervoor zorgen dat je een minder agressieve zit hebt. Je zit dus iets rechter op dan de meer prestatie gerichte racers. Comfort komt uit het frame, maar een groot deel komt ook uit de banden. Dat je banden tot en met 35 mm kunt monteren vergroot de mogelijkheden om te kiezen voor meer comfort. Maar ook voor avontuur, want met een bredere band pak je ook een gravelstrook makkelijker mee.

De Modellen

De Pulsium fietsen zijn vanaf april te koop en zijn er in vijf varianten. De Pulsium 3.0 met een Shimano Tiagra afmontage kun je krijgen in een heren of dames versie met schijfremmen. Maar je hebt ook nog de keuze uit een velgremvariant. De Pulsium 5.0 heeft een Shimano 105 afmontage en ook hier heb je de keuze uit velgremmen of schijfremmen. Van deze uitvoering bestaat er geen damesvariant.

De Pulsium S.A.T. zal in mei op de markt komen en je hebt de keuze uit vier varianten. De 5.0 is er voor de dames met een Shimano 105 afmontage. Dezelfde versie is er ook voor mannen. En dan zijn er nog twee types daarboven: de 6.0 en 7.0 met een Shimano Ultegra afmontage of een Ultegra Di2 afmontage. Voor de Pulsium S.A.T zijn er alleen schijfremversies. De prijzen zijn nog niet bekend.

Meer informatie via Lapierre