Het is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je een dagje België wilt doen, Leuven. Maar waarom eigenlijk niet, vraag ik me af. Antwerpen, Brussel, Brugge of Gent hoor ik in mijn omgeving veel vaker. Stuk voor stuk mooie steden, maar Leuven is toch ook echt een aanrader. Mooie gebouwen, goeie sfeer, leuke terrasjes en genoeg te zien. Oh, en niet heel onbelangrijk, je kunt er heerlijk fietsen!

Blijkbaar wil Leuven zelf graag ook wat meer aandacht en dat gaan ze krijgen van de wielerliefhebbers. Het WK van dit jaar wordt er gereden. Tussen 19 en 26 september 2021 gaat het allemaal gebeuren. Oke, niet alleen in Leuven, maar de wegwedstrijd eindigt er bij de Elite dames en heren. Om precies te zijn start de wedstrijd in Antwerpen. Dan wordt er naar Leuven gereden en daar worden de verschillende lusjes een aantal keer gereden.

En als je denkt dat het relaxed fietsen is, vergeet het maar. De vrouwen fietsen 157 km met ruim 1000 hoogtemeters. De mannen doen daar nog een schepje bovenop en fietsen in totaal 268 km met ruim 2500 hoogtemeters. Denk dan aan beklimmingen als de Moskesstraat en de Smeysberg.

Chique kleurtjes genoeg bij Specialized

Specialized Experience Leuven

Specialized heeft dit evenement aangepakt om er een pop-up store te openen in deze studentenstad. Ja, Leuven heeft de oudste universiteit van de Benelux. Maar dat even terzijde. Wij waren even in de Specialized Experience Leuven zoals hij zo mooi wordt genoemd en de collectie heeft elke keer een ander thema. Ook zijn er veel testfietsen. Denk dan aan de e-bikes, maar ook de Diverge gravelbike, de Aethos of gewoon de Tarmac. Je kan ze gratis testen, maar je moet wel even online de fiets reserveren.

En omdat ik er toch was, hebben we de lusjes ook even gefietst. Gelukkig kreeg ik een Aethos die toch weer een stukje lichter is dan de Tarmac. Maar pff, zoals ik hierboven al vertelde, zijn het stevige kilometers. De klimmen doen denken aan de bekende klimmen in Vlaanderen. Hier bij Leuven kunnen ze er ook wat van. Zie m’n fotoverslag. De buitenfoto’s zijn gemaakt door Joris Knapen

Meer info zie Specialized Experience Leuven

Klaar voor een ritje over het WK parcours
Pittig bergske zegt genoeg
Direct even kijken… Nee, gek, geen KOM deze keer.
Waaiers, daar zijn we goed in. Toch?
De klinkers bovenaan de Moskesstraat liggen er weer netjes bij voor het WK
Toch wel afzien met al die klimmetjes
Ook in Belgie mag je niet met je telefoon in je hand fietsen, kwam ik zojuist achter.
Erg mooi centrum van Leuven.
En weer terug.
Specialized Experience Leuven aan de Bondgenotenlaan 119
Mijn Aethos testfiets

Comments are closed.