Voor mijn gevoel is Lezyne een stuk jonger, maar ze beginnen dus al aan hun 14e productiejaar. En dat jaar starten ze goed met nieuwe pompen, tubeless reparatiesetjes en multitools.

RAP II Multitool

De RAP 15 multitool kenden we al, maar voor (de nieuwe) versie II zijn de tooltjes opnieuw ontworpen. Je hebt vijf types: de 6, 12, 18, 24 en 25. Het cijfer geeft het aantal functies van de tooltjes aan. De 6 begint met een aantal inbussleutels, een torx en een schroevendraaier. Het aantal functies wordt steeds meer, zo hebben ze vanaf de 18 een kettingpons. De 25 heeft zelfs een CO2 pompknop, dat zie je niet veel! De tooltjes zijn nu bijna helemaal zwart. Staat strak, maar ze moeten daardoor ook beter beschermd zijn tegen roest. Handig en slim vind ik het idee van een magnetische houder op de zijplaten waar je een reserve kettingschakel in kunt plaatsen. De prijzen voor de tooltjes lopen van € 12,99 tot en met € 34,95.

Tubeless Insert Kit

Als je tubeless rijdt weet je dat de kans op lek rijden kleiner is. Mocht het toch gebeuren dan is het wel zo fijn dat je de band kunt repareren. Lezyne heeft een reparatiesetje dat je in het uiteinde van je stuur kunt stoppen. Met een aantal o-ringen moet het in bijna ieder stuur passen. Slim om het zo netjes weg te kunnen bergen. Het setje moet 35 gram wegen en kost € 24,95. Voor die prijs krijg je er 5 bandenplugs bij.

CNC TLR Ventielen

Soms wil je op een subtiele manier je fiets pimpen. Vroeger weet ik nog dat ik op zoek was naar gekleurde ventieldopjes. Lezyne heeft nu gekleurde ventielen voor je tubeless set-up. Het gaat om aluminium CNC gefreesde ventielen in vier kleuren: rood, zwart, goud en blauw. Slim detail: in de dop zit een Torx 25 verwerkt waarmee je het ventiel stevig in de velg kunt draaien. Voor de verschillende velghoogtes zijn de ventielen er in drie maten: 44, 60 of 80 mm. De ventielen kosten per paar € 19,95.

Grip Drive Minipomp

Pompen met een minipomp is niet het fijnste wat er is. Als eerste baal je natuurlijk van je lekke band, maar een minipomp is ook niet zo snel als de pomp thuis. Een beetje extra grip op het handvat kan daarom geen kwaad. De Grip Drive Minipomp van Lezyne heeft een gekarteld handvat zodat je ook in de regen grip hebt. Uit de pomp komt een slangetje met pompkop. Zo is het makkelijker om met kracht te pompen zonder dat je het ventiel sloopt. De pomp is er in twee varianten een HV en HP. De HV, High Volume, is voor mountainbikes en gravelbikes. En de HP, High Pressure, is voor racefietsen en gaat tot 8,3 bar. En dan kan je ook nog kiezen voor een klein (186mm) of groot model (231mm). Beide pompen kosten € 29,95.

Sport Gravel Ride Pomp

Voor gravelbikers komen er steeds meer specifieke producten op de markt. Lezyne heeft er een speciale vloerpomp voor gemaakt. Een pomp voor medium sized banden en een druk tot 6,9 bar. De cilinder zelf is gemaakt van staal en de voet van een composiet materiaal. Het handvat is misschien wel het speciaalst, want die is van hout. Het is chique, vind ik. Voor nu is er alleen een pomp met een analoge drukmeter, maar er komt later dit jaar nog een digitale versie aan. Voor de pomp betaal je € 59,95. Je kunt kiezen uit twee kleuren: rood of zwart.

Genoeg nieuwe accessoires voor je fiets dus van Lezyne. Voor meer info over de verschillende modellen kun je kijken op de website van Lezyne