Het is geen alledaagse combinatie, maar dat het kan bewijst Lizzie Deignan. De 31-jarige Britse is moeder en wielrenster bij de damesploeg van Trek-Segafredo. Sinds 2016 is ze getrouwd met de oud-wielrenner Philip Deignan. Misschien dat de naam Lizzie Armitstead voor sommigen nog wat bekender klinkt, want zo heette ze voor haar huwelijk.

Succesvol
Deignan begon haar wielercarrière op de baan. Daar kwam ze in de Britse selectie en wist ze naast verschillende wereldbekers ook de regenboogtrui te winnen op de ploegenachtervolging. In 2010 maakte ze de overstap naar de weg en ook daar wist ze in 2015 wereldkampioene te worden.

Moeder en wielrenster
Ze had de wens om jong moeder te worden, maar dit hoefde wat haar betreft niet het einde van haar carrière te worden. Haar doel om na haar zwangerschap terug te keren op het hoogste niveau is gelukt. Een droom was daarbij het WK in Yorkshire, haar geboortegrond. Winnen deed ze niet, maar haar droom kwam wel uit met dochter Orla en man Philip die haar na de finish stonden op te wachten.

Het verhaal van Lizzie, die het leven van moeder en wielrenster combineert is mooi vastgelegd door Trek. Making it Work: The Lizzie Deignan Story!

Tags: