De Franse merken LOOK en Café du Cycliste brengen twee paar fietsschoenen en pedalen op de markt. Het gaat om een paar raceschoenen en een paar gravelschoenen, beide met bijpassende LOOK pedalen. De producten komen in een gelimiteerde oplage, waarbij de de techniek van LOOK wordt gecombineerd met de Franse stijl van Café du Cycliste. Naast schoenen en pedalen zijn er ook nog sokken en de producten worden in een mooie verpakking gepresenteerd.

Er komen dus twee packages, de ene is een setje voor op de weg en de andere voor de gravellaar. In het zogeheten Road Pack zien we LOOK KEO Blade Carbon Ceramic pedalen met een speciaal design, witte schoenen met zwarte veters en een setje bijpassende sokken. De schoenen hebben een carbon buitenzool en een Solestar binnenzool. De bovenkant is dan weer gemaakt van microfiber. De schoenen zijn verkrijgbaar in maat 37 t/m 45 en in maat 43 weegt de schoen 250 gram, aldus LOOK.

Het LOOK KEO Blade Carbon Ceramic pedaal is de topper onder de racepedalen van LOOK en het carbon pedaal heeft keramische lagers een een chromen as. Een pedaal weegt slechts 110 gram.

In het Gravel Pack zien we zandkleurige schoenen van Café du Cycliste met een leren bovenkant en veters. Ook bij deze schoenen is de zool weer van carbon maar dan de 3k carbon outsole. Deze zool heeft ook een rubberen profiel. Verder is er net als bij de wegschoenen een Solestar binnenzool gebruikt. Deze schoen weegt 370 gram in maat 43 en is verkrijgbaar in maat 37 t/m 45.

Deze schoenen worden gecombineerd met de duurste gravelpedalen van LOOK, de X-TRACK Race Carbon Ti pedalen. Per pedaal stopt de weegschaal op 145 gram en dat komt omdat het pedaal gemaakt is van carbon, gecombineerd met een titanium as. Ook hier wordt weer een setje sokken meegeleverd om de look compleet te maken.

De limited editions zijn niet los te koop, maar alleen in een compleet set. Een set met schoenen, pedalen en sokken kost € 490,-. Een prima prijs voor een limited edition schoen en het beste pedaal van LOOK. Persoonlijk heb ik een zwak voor fietsschoenen met veters. Het ziet er zo stijlvol uit en het is net eens iets anders. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Het is altijd leuk om een outfit te hebben die net iets anders is dan die van je fietsmaten, en dat hebben LOOK en Café du Cycliste samen goed voor elkaar gebokst.

Meer info via LOOK en Café du Cycliste.