Met de komst van de Gabba in 2009 heeft Castelli een grote invloed gehad op de huidige wielerkleding voor het voor en najaar. In navolging op de Gabba, en specifiek de Nanoflex technologie, hebben ze tal van andere producten op de markt gebracht waarbij deze technologie is gebruikt.

LW Bibtight
De LW (Lighter-Weight) Bibtight is een van de producten in de nieuwe herfst/winter collectie waarbij de Nanoflex technologie wordt gebruikt. De broek bevat een Progetto X2 air zeem, die comfort biedt voor de langere afstanden. Hij is met 262 gram wat lichter van gewicht in vergelijking met een dikke winterbroek. Deze broek is volgens Castelli ook meer geschikt voor het najaar, waarbij de temperaturen niet onder het nulpunt komen. De Thermoflex stof zorgt voor veel bewegingsvrijheid, ademt, maar houdt je lekker op temperatuur. De panelen rondom de onderbenen zijn gemaakt van Nano light stof. Deze stof heeft een vergelijkbare werking als de Nanoflex stof, echter is deze wat dunner en dus ook wat minder warm. Het gebruik van deze stof rondom de onderbenen moet voorkomen dat je benen kou vatten door opspattend water. Op het linkerbeen is de broek voorzien van grote herkenbare Castelli letters. De broek is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Althans, de broek is geheel zwart, maar de opdruk van het logo op het onderbeen is oranje, grijs of wit. Het rugpaneel van deze broek is van mesh. Hierdoor ademt de broek ook op de rug, wat het comfort ten goede komt. Je kan met behulp van je eigen onderkleding bepalen welke mate van isolatie je wenst.

Alpha Ros Jacket
Een ander nieuw item voor komende winter is het Castelli Alpha Ros Jacket. Dit is een jas, gebaseerd op het Alpha Jacket. Dat houdt in dat alle kenmerken van het Alpha Jacket nog steeds aanwezig zijn in het Alpha Ros Jacket, echter is de water afstotende werking verbeterd. Hiermee hebben ze een jas die je in alle omstandigheden kan gebruiken. Geen specifieke kleding voor enkel de regenachtige dagen. Een jas die bij droog weer prettig is, maar je ook droog houdt bij een rit in de regen. De jas maakt gebruik van een twee lagen constructie waardoor de binnenste laag, die er voor zorgt dat je warm blijft, los staat van de buitenste laag. Hierdoor kan je lichaam makkelijk warmte kwijt en zal je niet vochtig of klam worden bij het transpireren.

Grootste verandering ten opzichte van het Alpha Jacket is de mate waarin deze jas je lichaam droog houdt in de regen. Dankzij de GORE-TEX Windstopper aan de voorkant en op de armen is de jas winddicht en waterafstotend. Daarnaast heeft de jas een DWR behandeling gehad. DWR staat voor Durable Water Repellent: langdurig water afstotend dus. Om te voorkomen dat er regen door de naden binnendringt zijn deze dubbel gestikt en vervolgens getapet. De waterdichte Vislon rits is afgedekt met een beschermende flap waardoor regen bij de rits geen kans krijgt om binnen te komen. De jas heeft vier zakken. Drie zakken op de rug, zoals we deze gewend zijn, en een zak aan de voorkant. De zak aan de voorkant is voorzien van een waterdichte rits. Aan de onderkant van de jas loopt in z’n geheel een siliconen gripper zodat deze goed op z’n plek blijft. De onderkant en uiteinden van de mouw zien eruit alsof ze zijn afgeknipt. Geen boord of rand, maar een strakke lijn die elastisch is zodat het niet knelt om je polsen. Het Alpha Ros Jacket is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Blauw, met gele accenten. Zwart, met witte accenten en oranje met zwarte accenten. Laatstgenoemde versie wordt komende periode door ons getest.

De combinatie van de LW Bibtight en het Alpha Ros Jacket maakt dat je, zeker in Nederland, eigenlijk geen excuus meer hebt om niet te gaan fietsen in de winter. De LW Bibtight kost € 139,95 en het Alpha Ros Jacket kost € 289,95. Met name de jas is een flinke investering, maar met deze eigenschappen maakt het andere jassen in principe overbodig.

Meer info bij Castelli