Als ik dit zie, is het eerste dat door mijn gedachten schiet: yes, kan ik eindelijk weer eens iets winnen met fietsen. Monopoly zal bij de meeste mensen wel bekend zijn en door de jaren heen zijn er veel varianten op het klassieke spel gemaakt. Nu komt daar een Koers variant bij. Het zal geen verrassing zijn dat het idee van de Koers Monopoly bij onze zuiderburen vandaan komt.

Klassieker Monopoly

De Monopoly Koers heeft als thema ‘het klassieke voorjaar’. Hoe het bord er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. De ontwikkeling is dan ook nog in volle gang bezig. De eerste levering staat gepland voor november van dit jaar. Via de Facebook pagina hebben ze een tijdje terug gevraagd wat de duurste passage van het spel moest worden. En de Kalverstraat van de koers is de Muur van Geraardsbergen geworden! Een aantal andere passages die je kan verwachten in het spel zijn: Carrefour de l’Arbre, de Poggio, de Koppenberg, de Paterberg en ook de Cauberg.

Gilbert en Evenepoel op de cover

De bekende passages zoals hierboven genoemd, zullen de plaats innemen van de straten. De vier stations op het bord maken plaats voor bekende plekken in de wielerwereld zoals bijvoorbeeld het Velodrome van Roubaix. De Kans en Algemeen Fonds kaarten zullen ook in ‘koers-stijl’ worden gemaakt. Op de voorkant van het spel staan Gilbert en Evenepoel groot afgebeeld. Zelf ben ik heel benieuwd hoe de poppetjes van het spel er uit gaan zien.

Zoals gezegd zal het spel in november 2020 op de markt komen. Via de website kan je nu al een pre-order plaatsen. Prijs van het Monopoly Koers spel is € 50,-. Het spel is tweetalig en is naast deze Nederlands/Franse uitvoering ook verkrijgbaar in een Engelse versie.