Jumbo-Visma, zoals het nu nog heet, is de meest succesvolle wielerploeg van 2023. Samen hebben ze voor een uniek moment in de geschiedenis gezorgd door alle drie de grote rondes te winnen. En dat ook nog eens met drie verschillende kopmannen die tijdens de Vuelta ook nog eens de top 3 van de einduitslag kleurden. De renners moeten het natuurlijk doen, maar goed materiaal helpt daar ook zeker bij. Cervélo is dan ook trots dat deze overwinningen met hun fietsen zijn behaald.

Roze, geel en rood!

Om de winst te vieren hebben ze een limited edition frameset gemaakt die binnenkort ook op de markt gaat komen. Het gaat om de aerodynamische S5, met die bijzondere cockpit. Het frame is in de basis zwart, met de herkenbare gele voorvork zoals Vingegaard, Kuss en Rogliç er zelf ook mee rijden. Daarnaast hebben ze bij Jumbo-Visma al vaker gebruik gemaakt van een honingraat design, en dat zie je op dit frame ook terug. Maar dan in roze, rode of gele lijnen die natuurlijk verwijzen naar de kleuren van alle drie grote rondes.

Het frame komt in limited oplage en het aantal is niet bekend. Via de website van Cervélo kan je je gegevens achterlaten, waarna ze je op de hoogte houden van dealers die een aantal van deze frames mag gaan verkopen. Voor de foto’s is één van de frames opgebouwd. Afgemonteerd met een SRAM Red eTap AXS groepset en Reserve wielen. Het voordeel van een los frameset is natuurlijk dat je zelf kan bepalen welke onderdelen je gaat monteren, maar deze setup is toch wel heel erg gaaf en laat weinig te wensen over wat mij betreft.

Via Cervélo