In 2017 hebben de profs het parcours alvast verkend en goedgekeurd tijdens het NK. Met een kleine aanpassing zal het parcours klaar zijn voor het Nederlands kampioenschap voor bedrijven. Verspreid over twee dagen zijn er drie wedstrijden meetellend voor het algemeen klassement.
Veilig en gevarieerd
De wedstrijden worden georganiseerd onder toezicht van de KNWU en zijn opgedeeld in verschillende categorieën op basis van leeftijd. De indeling is vergelijkbaar met de categorieën zoals je deze normaal ook bij de KNWU ziet. Enige verschil is dat elite en belofte renners zijn uitgesloten van deelname. De jongste categorie is daardoor de 30-. Daarnaast is er de 30+, 40+ en 50+. Dit geldt voor zowel de licentiehouders, als de toerfietsers. Bij de vrouwen is er één categorie voor licentiehouders en voor de toerrijders is er een 40- en 40+ categorie.
Het was je al ongetwijfeld al opgevallen dat naast de leeftijdscategorieën er ook verschil wordt gemaakt tussen licentiehouders en toerrenners. De puntentelling wordt berekend aan de hand van de hoeveelheid renners die je achter je laat in de uitslag, waardoor elke renner uit de ploeg dus een belangrijke bijdrage levert. Ook als je niet of nauwelijks wedstrijdervaring hebt. De toerrenners zullen starten in kleinere groepen omdat het rijden in een peloton niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Mocht je niets aan het toeval willen overlaten kan je via de organisatie een trainingstraject aanvragen. Hierbij staan een aantal oud-profs klaar om je van de nodige tips en trucs te voorzien.
Cyclo, TTT en MTB Marathon
Voor het algemene klassement worden de punten van deze drie wedstrijden bij elkaar opgeteld, maar je bent niet verplicht om al deze wedstrijden te rijden. De Cyclo en de TTT (ploegentijdrit) zijn op 16 juni en de MTB marathon is op 23 juni. Je team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf renners, waarbij de samenstelling en verdeling over de onderdelen vrij is. De ploegentijdrit moet met minimaal drie renners worden gereden. Het spreekt voor zich dat je sneller fietst als je met de TTT met vijf collega’s kop over kop gaat dan met drie collega’s. Elk onderdeel kent een eigen winnaar, die ook gehuldigd zal worden en omdat het onder toezicht van de KNWU staat, krijgen de winnaars de trui met de Nederlandse vlag om hun schouders.
Een officieel NK is natuurlijk een serieuze onderneming, maar daarnaast is dit ook een gezellig evenement voor jou en je collega’s. Tussen de wedstrijden op zondag 16 juni wordt de lunch geregeld en de dag wordt afgesloten met een barbecue. Op 23 juni zal er na de Marathon ook een barbecue zijn, met aansluitend de huldiging van het bedrijf dat het algemeen klassement heeft gewonnen. Het evenement zal plaatsvinden rondom het hoofdkantoor van Specialized in ‘s-Heerenberg.
Alle informatie zoals tijden, afstanden, puntentelling, inschrijving en het reglement is te vinden op de website van het evenement. Je kan je ook individueel inschrijven voor de cyclo en de MTB marathon voor de losse onderdelen, mocht je geen collega’s kunnen vinden, en je wil toch een rondje koersen.