In de loop van de tijd heeft het FUTURUM 4 Season jack enkele verandering doorgemaakt. En de laatste verandering is een hele fijne, althans op papier want we hebben er nog niet mee gefietst. Het jack heeft nu een extra merinowol voering.

3D merinowol laag

Om precies te zijn is de nieuwe voering 70% van merino. Doordat ze met het garen een soort van micro 3D blokjes maken en daarmee weer voor het oog een blokjes-laag merino maken, zorgt dit voor extra warmte en comfort. Het ontwerp zorgt ervoor dat de temperatuur hier goed wordt gereguleerd. Dat is ook onze ervaring met soortgelijke lagen. Een bijkomend voordeel van merino is dat het antibacterieel is. En ze zijn bij FUTURUM ook steeds meer op zoek naar oplossingen die niet schadelijk voor het milieu zijn.

Het jack heeft verder een 3-laags constructie met een membraan en een DWR coating. Dit geheel is wind- en waterdicht met een waterkolom van 10.000 en ook ademt het. Het heeft drie achterzakken en nog een zakje die je met een rits kan afsluiten. Zelf geven ze aan dat je het jack kan gebruiken tussen -5 en 15 graden. Dan heb je een beetje een indicatie. Het jack is er in een heren en dames variant. Ze zijn beide in het donkerblauw te koop voor een bedrag van € 289,99.

Meer info via FUTURUM