Voor nu maakt deze 3T Strada Italia de made-in-Italy lijn compleet. Er waren namelijk al de twee gravelbikes gemaakt in Italië, de Racemax Italia en de Extrama Italia. Nu wordt de nieuwe Strada ook gemaakt in Italië, in de fabriek in Bergamo. De 3T Strada is trouwens de racefiets van het merk.

Comfort maar ook aero

Volgens 3T is de Strada optimaal met banden tussen de 30mm en 35mm. Dat maakt ook direct duidelijk dat hij voor alle wegen bedoeld is. Toch zegt 3T dat er een balans is gevonden in comfort en aerodynamica. Als je naar de geometrie kijkt van de huidige Strada en de Strada Italia dan valt op dat stack hoger is en de reach korter. Kort door de bocht zit je bij deze nieuw dus iets rechterop.

Het frame weegt 950 gram (maat 54). Het frame is alleen gemaakt voor elektronische groepsets. Voor de derailleur heeft het frame UDH (Universal Derailleur Hanger). Mocht je geld hebben voor drie fietsen, dan kan je de complete Italiaanse vlag aan kleuren kiezen. De fiets is er namelijk in het groen, rood of wit. Daarnaast zijn er nog de “naakte” Project X en de Project X Ready to Paint frames.

Overigens kan je bij de gespoten frames ook nog een stukje van de carbonstructuur terugzien bij het 3T logo. Een soort doorkijkje. Voor een frameset is de vanaf prijs € 5.999,-. Voor een compleet topmodel kom je dus makkelijk over de € 10K.

Meer info via 3T