Bikepacken is enorm populair, daar kunnen we niet meer omheen. Veel merken hebben inmiddels een complete collectie met bikepack producten en ook bij Cube heb je genoeg keuze als je gaat bikepacken. Naast gravelbikes heeft het merk ook de juiste gear en accessoires in het assortiment, en nu komen daar de Acid bikepacking tassen bij. Met drie verschillende tassen is het een complete collectie. De tassen zijn verkrijgbaar in twee kleuren en verschillende groottes, zodat je genoeg keuze hebt voor de juiste tas bij jouw trip.

De Cube Acid Pack Pro collectie bestaat uit drie tassen, die je kan monteren in je frame, aan je stuur en onder je zadel. De tassen zijn verkrijgbaar in de kleur groen of zwart waarbij de groene zadeltas wordt gecombineerd met een zwarte basis. Met de verschillende volumes heb je veel keuze want ja, op een meerdaagse trip neem je waarschijnlijk wel meer spullen mee dan op een eendaagse gravelrit. De tassen zijn gemaakt van TPU kunststof en zijn waterdicht. Op de tassen is gebruik gemaakt van reflecterende materialen, voor een stukje extra veiligheid.

Cube kiest voor bevestiging met het Molle-systeem. Dit systeem komt van origine uit het Amerikaanse leger en het zijn het straps om de tas stevig aan het frame te bevestigen. De stuur- en zadeltas bestaan uit twee delen, want de houder van de tas monteer je aan het stuur of zadelpen, en daar bevestig je dan de tas in. De houder kan dus ook op je fiets blijven zitten als je de tas eruit haalt.

Acid Saddle Bag Pack Pro

De zadeltas is verkrijgbaar in volumes van 11 en 15 liter en net zoals de andere producten in twee kleuren: zwart en groen. De houder van de tas wordt met twee brede straps aan de zadelpen bevestigt en loopt ook nog door de rails van het zadel. Aan de zij- en achterkant van de houder zitten straps om de tas te bevestigen en strakker te maken. De tas heeft een ventiel om de lucht eruit te laten, zodat je compacter kunt pakken. Verder heeft de tas aan de achterkant een bevestigingspunt voor een achterlichtje en maak je hem dicht met het ‘oprol-principe’.

Acid Handlebar Bag Pack Pro

De stuurtas heeft net als de zadeltas een houder die je aan het stuur vastmaakt. De kliksluitingen van de houder vouwen zich om de tas zodat de tas stevig vast blijft zitten. De houder is vast te maken aan het stuur en balhoofd van de fiets. Deze tas is verkrijgbaar in 9 en 15 liter, is waterdicht en heeft net als de zadeltas een ventiel. En ook hier is er gedacht aan een bevestigingspunt voor een, in dit geval, koplamp.

Acid Frame Bag Pack Pro

Als laatste is er dan nog de frametas en die is verkrijgbaar met een inhoud van 2, 3 en 4 liter. De tas bevestig je met twee straps om de bovenbuis van het frame. Aan de ene kant van de tas zit een rits waarmee je tijdens het fietsen iets uit het kleine vakje kunt pakken, en de andere kant is volledig open te klappen. Aan de binnenkant heeft de frametas meerdere compartimenten, zodat je de tas georganiseerd kunt houden. Handig!

Specificaties

Acid Saddle Bag Pack Pro
Kleuren: zwart en groen
Volume: 11 en 15 liter
Gewicht: 540 gram (11 liter) en 580 gram (15 liter)
Prijs: € 129,95 (11 liter) en € 139,95 (15 liter)

Acid Handlebar Bag Pack Pro
Kleuren: zwart en groen
Volume: 9 en 15 liter
Gewicht: 600 gram (9 liter) en 640 gram (15 liter)
Prijs: € 109,95 (9 liter) en € 129,95 (15 liter)

Acid Frame Bag Pack Pro
Kleuren: zwart en groen
Volume: 2, 3 en 4 liter
Gewicht: 300 gram (2 liter), 340 gram (3 liter) en 400 gram (4 liter)
Prijs: € 89,95 (2 liter), € 99,95 (3 liter) en € 119,95 (4 liter)

Meer info via Cube.