Argon 18 Electron 2020 baanfiets

Het is een drukke fietsweek, en dat is natuurlijk een kolfje naar onze handen. Want naast een fietsbeurs en de start van de voorjaarsklassiekers is er ook nog het WK baanwielrennen in Berlijn. Misschien niet zo goed als het Nederlandse team, maar Australië maakte ook geen onverdienstelijke start. Misschien wel dankzij hun nieuwe fiets!

Argon 18 Electron 2020 baanfiets

Een nieuwe fiets is goed voor ieders moraal, zeker van het kaliber van deze Argon 18. De nieuwe 2020 Electron Pro moet het gaan doen voor de Aussies. De fiets is een product dat voort is gekomen uit een samenwerking tussen het Canadese Argon 18, Cycling Australia (de Australische wielerbond), Zipp en de universiteiten van Adelaide en Monash.

Supersmalle voorvork voor de achtervolging

De Electron Pro ziet er snel uit, maar dat is niet uniek voor een baanfiets. De fiets onderscheidt zich echter met een unieke voorvork voor de achtervolging. Deze is ruim de helft smaller dan een vork met reguliere 100 mm inbouwbreedte, namelijk slechts 40 mm. Hierdoor moet de voorkant 30% efficiënter zijn. Op onderstaande foto kan je het goed zien. Voor deze vork heeft Zipp ook het custom Super-9 Track Disc AUS ontwikkeld, als ook de sturen voor beide disciplines.

Links met de smalle vork voor achtervolging, rechts de standaard vork voor de sprint

Hij is ook te koop. Voor 18.000 Amerikaanse dollars heb je het frame, stuur, een vork voor de achtervolging en de sprint inclusief een wielset van Zipp.

Argon 18 Electron 2020 baanfiets
Argon 18 Electron 2020 baanfiets
Argon 18 Electron 2020 baanfiets

Via Argon 18