Terwijl er de afgelopen weken weinig zon te zien is, heeft Assos deze maand toch haar nieuwste fietsbril voor 2023 gepresenteerd. De Assos Donzi heet hij voluit. En om alvast te verklappen, hij is wat vriendelijker geprijsd dan de Assos Zegho.

Spektra lens

Deze Assos Donzi heeft dan ook een andere lens. Voor deze fietsbril maken ze gebruik van hun nieuwe Spektra lens. Kijkend door deze lens, zie je de omgeving met meer contrast en worden de kleuren versterkt, volgens Assos. Het is een grote lens die uit een stuk bestaat zit alleen aan de bovenkant vast aan het montuur. Hij beschermt 100% tegen UV wat ook wel prettig is. De lens heeft een behandeling gehad waardoor water makkelijker van de lens af rollen. De gaatjes aan de bovenkant van de lens zijn ventilatiegaatjes. Hierdoor beslaat de bril minder snel.

Drie verschillende uitvoeringen

Er zijn drie verschillende uitvoeringen van de Donzi. Twee versies hebben lenzen voor zonnig weer. Deze lens laat 13% licht door. Deze twee brillen hebben ook de hierboven beschreven Spektra lens. De derde bril heeft een fotchromatische lens, ook wel meekleurende lens genoemd, die meer geschikt is voor donkere dagen tot heldere dagen. De lens past zich automatisch hieraan aan. Hij laat van 74% tot 15% licht door.

En voor de gewone brildragers onder ons, Assos heeft een insert hiervoor waar je glazen op sterkte in kwijt kan voor € 35,-. Die glazen moet je er dan nog wel zelf in zetten. Deze past op de Assos Donzi. Zoals verwacht is de versie met de fotochromatisch lens, die Assos de FotoDynamic noemt iets duurder dan de andere twee. € 280,- betaal je voor deze bril. De andere twee hebben een adviesprijs van € 230,-. En dat is toch een stuk minder dat de adviesprijs van de goedkoopste Assos Zegho van € 420,-

Meer info via Assos

Assos Donzi Wodooblue
Assos Donzi Chrome
Assos Donzi Fotodynamic
Tags: