Een nieuw fietsseizoen staat voor de deur en dat is altijd een mooi moment om je fiets na te lopen en versleten onderdelen te vervangen. Zo ook je banden, en Continental speelt daar handig op in. Precies op tijd voor het nieuwe seizoen lanceert Continental namelijk een nieuwe band: de Continental Grand Prix 5000 AS TR. Een hele mond vol, en volgens Continental combineert de nieuwe band de snelheid van de Grand Prix 5000 met de levensduur en bescherming van de Grand Prix 4 Season.

De gebruikte technologieën

In de naam van de band zien we twee afkortingen, en we willen natuurlijk weten waar deze voor staan. AS staat All Season en TR betekent dat de banden Tubeless Ready zijn. Zowel de Grand Prix 5000 als de Grand Prix 4 season bestaan al een aantal jaar, en zoals gezegd zijn de beste eigenschappen van beide banden gecombineerd in één nieuwe band. Continental heeft voor de band gebruik gemaakt van een combinatie van vier technologieën. Als eerste is er gebruik gemaakt van Continentals BlackChili compound. Een compound met de juiste balans tussen rolweerstand en grip. De Vectran Breaker laag moet er zorgen voor een betere lekbestendigheid en de kans op scheuren minimaliseren. De technologie Lazer Grip gaat over het profielstructuur op de band en als laatste zorgt de Active Comfort Technology er voor dat trillingen worden geabsorbeerd, als je bijvoorbeeld over kasseien fietst.

3 jaar ontwikkeling

Oliver Anhuth, head of marketing bij Continental, vertelt: het heeft drie jaar aan ontwikkeling gekost om snelheid én levensduur in één premium band te verwerken en dat is met de Grand Prix 5000 AS TR gelukt: een band voor fietsers die de uitdaging aangaan om in alle seizoenen en alle weersomstandigheden te rijden, maar geen concessies willen doen aan snelheid en prestaties.

De banden zijn geschikt voor alle seizoenen en je hebt de keuze uit een zwarte band of een zwarte band met een crème zijkant. Qua breedtes zijn er 4 opties: 25, 28, 32 en 35 mm. De banden zijn dus tubeless ready en gemaakt om het hele jaar door te rijden. Per stuk betaal je € 95,99 voor de band.

Meer info via Continental.