Het moet niet gekker worden. Weer een gravelbike die feitelijk eerder een mountainbike is met een dropbar. Schreven we gisteren nog over de Jaegher Typhoon, nu is het de beurt aan Baum. Zij komen met de Baum DBM. MTB dna met een gravel hart, noemen ze het zelf. Opvallend zijn ook hier de maximale ruimte voor 2.4 inch banden.

Volgens Baum is het zo’n beetje de wilde versie van de Baum Orbis X. Deze DBM koop je dan ook niet als je een snel grindpaadje wil meepakken. Dit is voor het extremere werk waarbij snelheid ondergeschikt is. Het frame is van titanium en zoals vaker bij Baum kies je de verdere specs. Je hebt ook een soort van standaard pakket met veel Enve onderdelen waaronder ook een Enve Adventure voorvork.

“Standaard” of custom

Je kan ook helemaal custom gaan maar dan wordt het prijskaartje ook flink hoger. Niet dat een “standaard” Baum goedkoop is. Deze Baum DBM is opgebouwd met een Sram AXS combinatie al is hij ook geschikt voor Di2 of mechanische groepen. Ook een dropperpost zie je op deze fiets. Hij ziet er zo wel erg dik uit. Het frame heeft een UDH (Universal Derailleur Hanger) en is daarmee ook geschikt voor de laatste Sram derailleurs. De prijs op de site in Australische Dollars: $ 13.450 AUD voor een frameset en een complete fiets is er vanaf $ 16.192 AUD.

Meer info via Baum