Ze schreeuwen het zelf niet van de daken, dus dan doen wij het wel. We zagen twee nieuwe modellen van Cinelli die zeker de moeite waard zijn.

Cinelli heeft altijd al een speciaal plekje in ons hart. Waarom weten we zelf ook niet precies. Misschien door de petjes, of doordat ze ondanks hun historie in het traditionele wielrennen toch erg met hun tijd meegaan. Zo zijn ze ook al geruime tijd een gevestigde naam in het fixed gear circuit. Maar ook mét versnellingen staan ze niet stil. De Laser Mia (zie foto onder) is (bijna) net zo mooi als zijn iconische voorganger uit de jaren negentig. De XCr en Nemo Tig zijn beide van staal, maar klassiek kunnen we ze niet noemen.

De nieuwste lichting van Cinelli is – natuurlijk – van carbon. Voor 2017 zijn er de Strato Faster en Superstar. Namen die er geen doekjes om winden! De Strato Faster is gemaakt voor het betere racewerk. Hij stuurt direct en is stijf. Geheel vervaardigd van Columbus Genius Monocoque carbon. Het frame weegt 980gr, de vork 350gr. De grijze decals op het zwarte frame maken het geheel alles behalve saai. De frameset komt ook in het rood met wit overigens. Een frameset kost EUR 2.500

De witte Superstar Disc is natuurlijk ook een racer, maar oogt wat minder agressief dan de Strato Faster. Het carbon monocoque frame met Columbus Futura Disc voorvork wegen respectievelijk 970 en 440 gram. Schijfremmen dus, flatmount om precies te zijn. 12mm steekassen zowel voor als achter. Het frame kan bandjes tot 28mm aan en remschijven tot 160mm. De frameset komt alleen in deze witte uitvoering. Typisch Cinelli uiterlijk in combinatie met het zwart en een paar kleuren. Een frameset kost EUR 1.730. Er is ook een non-disc uitvoering, die kost EUR 1.550.

Cinelli-Strato-Faster-2017-2 Cinelli-Strato-Faster-2017-3Cinelli-Strato-Faster-2017-4Cinelli-Superstar-Disc

Cinelli-Superstar-Disc-2 Cinelli-Superstar-Disc-3Cinelli-Superstar-Disc-4

 

Cinelli-NEMO-TIG
Cinelli Nemo Tig. Columbus Spirit buizen (staal). Frameset EUR 1.620
Cinelli-XCR
Cinelli Xcr. Columbus XCr RVS buizen. Frameset EUR 3.420

Cinelli-Laser-Mia
Cinelli Laser Mia. Carbon. Frameset EUR 4.400

Cinelli