Waar velgremmen zo’n 10 jaar geleden nog de standaard waren, zijn ze de laatste jaren door vrijwel ieder fietsenmerk ingewisseld voor schijfremmen. Colnago maakt een uitzondering door een versie van het C68 Road model te introduceren met velgremmen. Lekker klassiek, en dat siert het Italiaanse merk.

Colnago vind het belangrijk om ook nog een racefiets in het assortiment te hebben voor de fietsers die de voorkeur voor velgremmen hebben. Op de voor- en achtervork ontbreken de bevestigingen van de schijfremmen maar zien we natuurlijk wel de nokjes die benodigd zijn voor de bevestiging van de remhoeven. De bekabeling verloopt intern, al kom je niet onder het laatste stukje remkabel uit, dat wel buitenlangs loopt. Maar daar is ook niks mis mee.

Matzwart en glanszwart wisselen elkaar af op het carbon frame, in combinatie met zilvergrijze decals. Op de voorkant van het balhoofd zien we het logo van Colnago, en de merknaam staat op de voorvork. De typeaanduiding staat dan weer op de bovenbuis. Een strak design, passend bij de klassieke uitstraling van een racer met velgremmen. Zeker met de Campagnolo Super Record groep op de headerfoto is het echt een plaatje, een tijdloze klassieker als je het mij vraagt.

Alleen als frameset verkrijgbaar

De C68 Road met velgremmen is enkel als frameset verkrijgbaar en de geometrie is hetzelfde als de C68 Road met schijfremmen. De editie met velgremmen is verkrijgbaar in de maten 42, 45.5, 48.5, 51, 53, 55 en 57. Niet voor de grote fietsers onder ons. De frameset kost zo’n € 7.000,-. Best prijzig dus, maar de C68 is ook één van de topmodellen van Colnago. En in maat 48.5 weegt het frame 1080 gram.

Let er wel even op dat niet ieder merk nog wielen maakt die geschikt zijn voor velgremmen, maar als je goed zoekt ga je ze zeker vinden. En anders kun je altijd nog een tweedehands setje op de kop tikken. Voor de velgremmen heb je dezelfde uitdaging, maar ook die zijn zeker nog verkrijgbaar. De C68 Road met velgremmen is trouwens enkel schikt voor elektronische groepsets.

Meer info via Colnago.