Twee nieuwe e-racers in het assortiment van Giant en Liv. Het gaat om elektrische uitvoeringen van de modellen Giant Defy en Liv Avail. De volledige namen zijn Defy Advanced E+ Elite en Liv Avail Advanced E+ Elite. Wat als eerste opvalt is de nette wegwerking van de electronica waardoor het niet direct opvalt dat het om e-bikes gaat.

Endurance racefietsen in een elektrische variant

De Giant Defy en Liv Avail zijn endurance racefietsen en dat is bij de elektrische varianten ook het geval. Volgens Giant en Liv zijn de e-bikes gemaakt voor wielrenners die een steuntje in de rug willen op klimmetjes of de meer uitdagende parcoursen. Op de onderbuis van de fietsen zien we de merknaam groot staan en kan je ook zien dat het frame wat forser is dan de reguliere modellen. Verder zijn de frames lekker clean.

Natuurlijk verraad de ietwat dikkere onderbuis dat het om e-bikes gaat, maar toch is er duidelijk veel aandacht besteed aan de afwerking. Kijk naar de motor, die keurig weggewerkt is in de achternaaf. De accu zit in de onderbuis, en weegt 2.3 kilo. De elektronica is in de bovenbuis verwerkt en alle kabels zijn netjes geïntegreerd. Het oplaadpunt van de accu zit net boven het bracket.

SyncDrive Move Plus achterwielmotor met 30 Nm

De SyncDrive Move Plus-motor levert 30 Nm, en dat lijkt niet veel. Maar volgens Giant en Liv is dit vergelijkbaar met een middenmotor die 75 Nm levert. De accu levert 400Wh vermogen, en is uit te breiden met een ‘accu-bidon’ met nog eens extra 200 Wh vermogen. Zo heb je een bereik tot 150 kilometer. Dat is toch een behoorlijk rondje.

Twee keer twee uitvoeringen

Zowel de Giant als de Liv is verkrijgbaar in een 0 en en 2 uitvoering. De 0 uitvoering is het topmodel en kost € 10.499,-. Deze is afgemonteerd met SRAM Red eTap AXS en carbon wielen van Giant. De 2 uitvoering kost € 6.499,- en is afgemonteerd met SRAM Rival eTap AXS en aluminium wielen. Ik vind de kleuren op de Liv Avail Advanced E+ Elite 2 heel mooi, die zie je op de foto hieronder.

Meer info via Giant.