Bidonhouders zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt voor een upgrade, maar ze kunnen de looks van je fiets behoorlijk beïnvloeden. Naast de uitstraling is de stevigheid ook niet onbelangrijk, want een bidon die uit je houders stuitert onderweg is geen pretje. Twee speerpunten waar Elite goed naar heeft gekeken bij hun nieuwe Elite Vico Glam.

Vico Glam met metallic coating

Of Glam een afkorting is van ‘Glamorous’ weet ik niet, maar met het shiny uiterlijk zou het zo maar kunnen als je het mij vraagt. De bidonhouder kent vier verschillende kleuren, welke allemaal zijn afgewerkt met een metallic coating. Op de foto’s zie je de rode, grijze en blauwe kleur en daarnaast zal hij ook in het goud verkrijgbaar zijn. De glanzende coating maakt dat de bidonhouders uit elke hoek een andere kleur hebben.

De bidonhouders zijn gemaakt van kunststof verstevigd met glasvezel. Dit moet zorgen voor een sterke bidonhouder, waar de bidon stevig in blijft zitten. De houder klemt de bidon hoger dan eerdere bidonhouders en dat moet er voor zorgen dat hij er niet uit schiet, maar nog steeds makkelijk te pakken is. Volgens Elite zelf is deze houder daarom ook prima te gebruiken bij offroad disciplines.

De bidonhouder weegt 29 gram en heeft sleufjes voor de montage. Hiermee kan je hem makkelijk op verschillende posities in je frame bevestigen. De prijs van een bidonhouder is € 49,99 best stevig, maar daarvoor heb je wel een lichtgewicht bidonhouder met gave looks.

Via Elite