giant revolt gravelbike my22

Giant heeft de gravelframes van de Giant Revolt Advanced en de Advanced Pro helemaal vernieuwd. Deze nieuwste generatie heeft nieuwe technieken, waardoor je de geometrie en rij eigenschappen kan aanpassen. Maar ook hebben ze bij de frames het nodige gewicht (tot 200 gram) weten te besparen.

giant revolt gravelbike my22

Lichtgewicht en aggressief als je dat wil

Op topmodel Advanced Pro met Advanced SL voorvork heeft Giant 200 gram weten te besparen. Bij het Advanced model is dit iets minder, maar alsnog 160 gram. Deze gewichtsbesparing komt onder andere door een kleinere diameter van de buizen van de achtervork. Minder materiaal is natuurlijk minder gewicht en volgens Giant is de stijfheid nog als vanouds. Voordeel van deze dunnere buizen is dat het frame ook wat meer vergevingsgezind is bij ruiger terrein. Ook zijn deze buizen lager op de zitbuis geplaatst waardoor het frame nog meer comfort krijgt.

Giant heeft samen met een aantal renners van het Giant Factory Off-Road team (die in Amerika meedoen voor het podium bij de gravelraces) het frame ontwikkeld. Daarbij was een wens om een fiets te hebben die nog beter past bij de gravelraces die steeds agressiever worden, zoals ze zelf zeggen. Ze hebben de trapas verlaagd, de balhoofd hoek steiler gemaakt en de wielbasis korter gemaakt. Hierdoor zal de fiets directer reageren en dat maakt hem wendbaarder.

Aanpasbare geometrie met Flip-Chip

Maar gravelen is meer dan koersen, want ook bikepacken en lange avonturen horen daarbij. En dat kan ook met de Revolt, doordat je de geometrie kan aanpassen. Giant heeft hiervoor de Flip-Chip bedacht waarmee je de wielbasis met 10 mm kan verlengen.

Bij de dropout van het achterwiel zit een plaatje dat je kan omdraaien in het frame en daarmee komt het achterwiel 10 mm verder naar achteren te staan. Hierdoor krijgt de fiets een langere wielbasis en daarmee meer stabiliteit, zal het stuurgedrag wat meer relaxed zijn en is er ruimte voor bredere banden. Ideaal voor langere tochten of ritten waarbij je weet dat er wat ruiger terrein op je ligt te wachten.

Ruimte voor 6 bidonhouders en dropper-post

En als we het dan toch over bikepacken hebben. Het nieuwe Revolt frame heeft ruimte voor maar liefst 6 bidonhouders, of accessoires met een vergelijkbare montage. Ook is er een adapter waarmee je een bagagedrager of spatbord kan monteren. Het Pro model van de Revolt heeft Giant’s eigen D-Fuse zadelpen. Deze heeft de vorm van een D, waardoor hij meer flex heeft ten opzichte van een ronde zadelpen. Maar voor rijders die graag een dropper-post willen monteren, is het frame ook verkrijgbaar met een ronde zadelpen.

Het nieuwe Giant CXR1 Wheelsystem

In de Revolt modellen worden Giant’s nieuwe CXR1 wielen gemonteerd. Deze hebben een DT Swiss 350 naaf met ratchet systeem en een carbon CXR1 velg. Deze velgen zijn hookless, en dus geschikt voor tubeless banden. Met een interne breedte van 25 mm is dit goed te combineren met de brede gravelbanden. De velgen zijn 35 mm hoog en het gewicht van een complete set wielen ligt onder de 1400 gram. En dat is wel erg licht!

Specificaties en prijzen

Het topmodel, de Giant Revolt Advanced Pro 0, is te koop voor € 5.499,-. Daarvoor krijg je dus het Advanced Pro frame met de nieuwe CXR1 wielen en een Shimano GRX Di2 afmontage.

Een los frameset van de Advanced Pro is te koop voor € 2.599,-. De Revolt Advanced 0 kan je kopen voor € 4.099,-. Deze is afgemonteerd met een mechanische Shimano GRX groep en de Giant CXR2 wielen. De CXR2 wielen hebben vergelijkbare eigenschappen, maar dan met Giant’s eigen 3-pawl naaf.

Vervolgens zijn er nog de Advanced 1 (€ 3.599,-) die als enige van de nieuwe modellen de Giant Contact Switch krijgt en met SRAM (Rival eTap AXS) is uitgerust. Daaronder zit de Advanced 2 met GRX 600 (€ 2.799,-). De meest betaalbare uitvoering is de Giant Revolt Advanced 3 en deze kost € 2.499,-. Deze heeft een aluminium wielset en een mix van mechanische Shimano Tiagra en GRX onderdelen. En daarmee heeft Giant een ruim aanbod met hun nieuwe Revolt gravelbike!

Alle informatie en details kan je vinden op de website van Giant.

Giant Revolt Advanced Pro 0 Dark Red – Shimano GRX Di2 – Giant CXR1 carbon wielset – € 5.499,-
Giant Revolt Advanced 0 Knight Shield – Shimano GRX 810 – Giant CXR2 carbon wielset – € 4.099,-
Giant Revolt Advanced 1 Phantom Green – SRAM Rival eTap AXS – Giant P-X2 wielset – Giant Contact Switch Dropper Post – € 3.599,-
Giant Revolt Advanced 2 Starry Night – Shimano GRX 600 – Giant P-X2 wielset – € 2.799,-
Giant Revolt Advanced 2 Panther – Shimano GRX 600 – Giant P-X2 wielset – € 2.799,-
Giant Revolt Advanced 3 Terracotta – Shimano Tiagra/GRX 400 – Giant P-X2 wielset – € 2.499,-
Giant Revolt Advanced 3 Carbon – Shimano Tiagra/GRX 400 – Giant P-X2 wielset – € 2.499,-
Giant Advanced Pro frameset – € 2.599,-