Op Eurobike konden we hem voor het eerst in het echt zien, en daar werd hij ook gepresenteerd. De nieuwe Giant Revolt gravelbike. Hij is er in twee versies, de Giant Revolt Advanced Pro en de Giant Revolt Advanced. Het is alweer de vierde generatie van de Giant Revolt. Bij Giant maken ze de Revolt voor zowel de snelle wedstrijd gravelaar als diegene die over de lekker ruige gravelpaden wil. Dus niet twee aparte fietsen, maar één fiets voor de hele breedte.

Weggewerkte kabels en opbergruimte

Wat als eerste opvalt is de semi-geïntegreerde stuur/stuurpen combinatie. Die weggewerkte kabels zien er gewoon goed uit en volgens Giant verbetert het ook de aerodynamica van de gravelbike. Je ziet de kabels alleen nog als je goed kijkt, en dat maakt het voor het onderhoud weer makkelijker dan volledig geïntegreerde kabels. Wat ook duidelijk anders is, is de opbergruimte in de onderbuis. Handig omdat je in zulke ruimte toch veel spullen kwijt kan, wat je anders in je shirt of frametas had moeten proppen.

Andere features

Bij de nieuwe frames zijn er ook enkele features hetzelfde gebleven, zoals de flip chip bij de achteras. Deze feature zorgt ervoor dat je de wielbasis korter of langer kan maken met 10 mm. De stand beïnvloed ook de maximale bandbreedte. In de korte stand kan je maximaal 42 mm banden in het frame kwijt. Zet je de flip chip in de lange stand, dan kan je er maximaal 53 mm banden in kwijt. Serieus breed dus. Los van de verschillen in bandbreedte geeft de stand ook verschil in de rijeigenschappen. Kort gezegd kan je zeggen dat de fiets in de korte stand sneller reageert. In de lange stand wordt de fiets iets trager in z’n reacties, maar zal wel wat stabieler aanvoelen.

Ook heeft deze gravelbike de bekende D-Fuse zadelpen en stuur. De D-Fuse techniek van Giant zorgt ervoor dat er minder trillingen doorkomen. Maar mocht je liever een ronde 30,9 mm zadelpen in je gravelbike willen dan past dit ook in het frame. Je kan dus ook kiezen voor een dropper post.

Modellen van de Giant Revolt

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende uitvoeringen van de nieuwe Giant Revolt. Het frame van de Advanced en de Advanced Pro is hetzelfde. De verschillen zitten hem in de voorvork en de onderdelen. De Revolt Advanced is er in 4 uitvoeringen. De Revolt Advanced 3 is het goedkoopst met een adviesprijs van € 2.599,-.

De Advanced Pro is er in 2 uitvoeringen. De goedkoopste Revolt Advanced Pro kost € 5.799,-. Het topmodel is de Giant Revolt Advanced Pro 0 met een adviesprijs van € 6.699,-. Je krijg de gravelbike dan afgemonteerd met een Sram Force eTap AXS 2×12 groepset. De wielen zijn de carbon Giant CXR 1. Mocht je liever zelf een frame willen opbouwen dan kan dat alleen met de Advanced Pro die als frameset te koop is voor € 2.599,-.

Meer info via Giant.

Giant Revolt Advanced 3
Giant Revolt Advanced 0
Giant Revolt Advanced Pro 1
Giant Revolt Advanced Pro 0