Lapierre Xelius EFI FDJ.fr

Veel zien we ze niet in Nederland, en dat is eigenlijk best jammer. Niet in de laatste plaats vanwege de voorvork!

Franse fietsen zijn sowieso schaars op de Nederlandse wegen. Wellicht een roestige Peugoet tegen een lantaarnpaal, maar een ook Time of Look zien we erg weinig. Lapierre misschien nog wel het minst. Jammer, want net als de andere Franse merken ze maken alleraardigste fietsen. Ze doen het ook al – af en aan – sinds 1946 en produceren momenteel zo’n 90.000 fietsen per jaar als we de informatie op Wikipedia mogen geloven. Misschien zijn ze wat bekender onder de mountainbikers, maar ze doen het dus best goed in Frankrijk zelf.

Ze werken samen met het eveneens Franse profteam FDJ.fr waar ondermeer Nacer Bouhanni wel raad weet met de fiets. Voor het team is er nu de nieuwe FDJ.fr uitvoering. Best een bescheiden kleurstelling voor een teamfiets. We vinden het model, de  Xelius er in ieder geval wel prima uitzien, mooie fiets! Mocht je je daar niet in kunnen vinden dat moet je eens naar de online configurator kijken die onderdeel is van het Ultimate programma. Daarmee kan je een aantal aspecten van de fiets naar wens aanpassen. Dat is op zichzelf niet een heel nieuwe ontwikkeling, maar natuurlijk wel leuk dat het kan. De meest luxe die we konden samenstellen kwam op 6,2kg voor EUR 7.104. Dat is nog best een scherpe prijs voor een topmodel. Daar krijg dan ook de SRAM Red 22 groep, Mavic Cosmic Carbon 40c wielset en Fizik R1 cockpit en Arione Braided zadel bij. Met ongeveer 1,5kg meer en 3.400 euro minder rij je met een Shimano Ultegra 6800 groep, Mavic Aksium WTS wielen en Easton Ec70 cockpit.

Toch wel bijzonder is de keuze voor een pin-up op je voorvork! Kennelijk dachten ze dat het tijd was voor wat anders. Een dames-model met schaarsgeklede heren konden wij in ieder geval niet zo snel vinden. Op de laatste editie van Eurobike kwamen we ze ook al tegen. Met de pin-up op de voorvork was de fiets waarschijnlijk een stuk meer opgevallen in het prof-peloton!

 

Lapierre Xelius EFI Ultimate Lapierre Xelius EFI Ultimate Lapierre Xelius EFI UltimateLapierre Xelius EFILapierre Xelius EFI