De meesten van ons kennen Enve van de high end carbon producten, zoals wielen, sturen en sinds vorig jaar ook frames. Daarnaast hadden ze al een collectie met wat leuke shirtjes, petten en een wieleroutfit. Maar sinds afgelopen week hebben ze daar een geheel nieuwe categorie aan toegevoegd, namelijk de Ride Lifestyle collectie. Een reeks items die je juist naast de fiets en in je vrije tijd kan dragen. Wel allemaal producten die passen bij een actieve leefstijl en bijvoorbeeld ook prima te gebruiken als commuter.

Voor de avonturen naast de fiets

Zo omschrijft Enve hun lifestyle collectie. Er zijn items voor zowel heren als dames en de prijzen voldoen wel aan de verwachtingen van Enve. Deze zijn fors, maar bij de carbon producten is de kwaliteit daar ook zeker naar. Of dat bij hun kleding ook zo is, kan ik momenteel nog niet over oordelen, maar de specs zijn wat dat betreft wel veelbelovend. Zo hebben ze een Merino Cotton crew trui die is gemaakt van een combinatie van Merino wol en katoen. Naast warm, zal deze ook een goede vochtregulatie moeten hebben waardoor hij ook prima te gebruiken is bij een lichte inspanning op de stadsfiets. Deze kost $ 150,-. Voor de dames is deze trui er in hoodie uitvoering.

Voor de echt koude dagen hebben ze de Insulated Hooded jas en voor de vrouwen een Poncho. Deze lichtgewicht jas van Primaloft stof is waterafstotend en makkelijk op te vouwen tot een klein pakketje. Hij is gemaakt van gerecycled nylon en heeft een ripstop stof aan de buitenkant voor de stevigheid. De jas voor mannen kost $ 250,- en de poncho voor vrouwen is met $ 290,- nog iets duurder.

Ride-Lifestyle collectie

Naast de trui en de jas is er voor de mannen nog een fleece-trui en fleece pants, die je lekker warm moeten houden. Dat geldt ook voor het Insulated button down overhemd. De lightweight stretch broek is er in een korte en lange uitvoering en in combinatie met de Merino longsleeve of het merino t-shirt lijkt me dit een ideaal setje voor woon-werk verkeer of een mooie hike.

Voor de dames is de collectie ietsjes minder uitgebreid. Naast de poncho en de hoody, hebben ze ook een fleece trui en broek. Ook voor de dames is er een merino t-shirt of longsleeve dat goed is te combineren met de lightweight adventure korte broek. Check voor alle prijzen, de complete collectie en de verschillende kleuren op de website van Enve.

Via Enve