Toen ik afgelopen maand mijn Zwift weer uit z’n zomerslaap haalde, moest ik toch wel even wennen. Ik was nog niet bekend met het nieuwe homescreen en moet ook nu nog af en toe zoeken naar bijvoorbeeld m’n custom workouts. Afgelopen week lanceerde Zwift de volgende update met onder andere nieuwe routes met een nieuw gebied.

Acht nieuwe routes in Urukazi

De update is een uitbreiding van de Makuri Islands dat is gebaseerd op de Japanse stijl en in de periode van de Olympische Spelen in Tokyo aan het platform werd toegevoegd. Daar worden nu acht routes in het gebied Urukazi aan toegevoegd. De naam is een afgeleide van woorden die staan voor kust en briesje, waarmee ze doelen op de eilandengroep ten zuiden van Japan. Dit zie je ook terug in de virtuele omgeving met een rotsachtige omgeving langs de kust, waar je zowel verharde als onverharde wegen tegen komt. Uiteraard met het Zwift sausje zoals je gewend bent. Voor de fanatieke Zwifter liggen er in Urukazi acht nieuwe badges om voor te trainen.

Join a Zwifter en HoloReplays

Terug van weggeweest is de Join a Zwifter functie, waarmee je samen met een vriend of bekende renner kan Zwiften. In het homescreen is deze functie nu nog onderaan te vinden, onder de kop ‘Just Ride’. Zwift heeft plannen om hier meer mee te gaan doen, waardoor het ook een meer prominente plek in het programma zal krijgen. Dat geldt nu al voor de HoloReplays. De ‘spookrenner’ die je beste tijden op een bepaald segment visualiseert. De data voor deze HoloReplay wordt nu ook opgenomen tijdens solo ritten, workouts en wedstrijden. De spookrenner zal overigens alleen zichtbaar worden tijdens individuele of groepsritten, maar is daarbij wel een hele mooie manier om jezelf te verbeteren.

Meer info via Zwift

Tags: