Het gebeurt niet vaak, maar soms kom je producten tegen die er duurder uitzien dan dat ze echt zijn. Als je dan naar het prijskaartje kijkt, denk je hé dat valt mee. Dat gevoel had ik bij deze nieuwe Specialized Torch 1.0 schoenen.

De Specialized Torch 1.0 schoenen waren altijd al een goede keuze als je op zoek was naar een schoen die goed scoorde op de prijs/kwaliteit verhouding. Maar met de nieuwe looks, zien ze er toch weer een stukje luxer uit. Dat ze veel lijken op de Torch 2.0 het duurdere broertje, helpt natuurlijk ook!

Boa Sluiting
De sluiting van de Torch 1.0 schoenen gaat nu met een Boa-sluiting en één strap. De vorige schoen had alleen maar straps. De Boa-sluiting ziet er in ieder geval moderner uit, maar is ook makkelijk om onderweg aan te passen.

Nylon zool
De zool is gemaakt van nylon. En Specialized geeft het een stijfheidsindex van 6. Ter vergelijk: de Torch 2.0 heeft een stijfheidsindex van 7 en de Torch 3.0 heeft er één van 8.5. De zool zal dus niet de stijfste zijn, maar loopt ook weer niet heel ver achter. En een beetje flex in de zool geeft ook wat comfort.

Body Geometry binnenzool
Aan de binnenkant zit, zoals we gewend zijn van Specialized, een Body Geometry binnenzool. Dat betekent dat de zool zo is gevormd dat je voet er goed op past.

Prijs en gewicht
De bovenkant is synthetisch, maar zou wel soepel moeten aanvoelen. Specialized geeft een gewicht op van 263 gram voor een schoen in maat 42. Je krijgt de schoenen mee voor € 99,90. Daarmee is de schoen een leuke optie voor beginnende fietsers of gewoon voor wie op zoek is naar een schoen voor een aantrekkelijke prijs.

meer info via Specialized