Zoals wellicht te verwachten was Cannondale met een grote stand aanwezig op Eurobike. Dat was ook wel nodig want hun assortiment is groot én breed. Bovendien hadden ze met de Synapse Hi-Mod Disc ook nog iets nieuws!

Heel veel moois en toch wat minder echte nieuwtjes op Eurobike. Veel van deze nieuwtjes zijn in de afgelopen maanden en weken al tot ons gekomen. Een leuke verrassing dus dat Cannondale toch echt iets nieuws had, en wel de Synapse Hi-Mod Disc.

Synapse Hi-Mod Disc
De Synapse Hi-Mod Disc complementeert de Performance collectie met een zeer complete en heel mooie fiets. Voor 2014 zijn er een aantal updates geweest voor de Synapse en deze Hi-Mod Disc heeft het bijna allemaal; natuurlijk de wat meer comfortabele geometrie, Shimano Dura-Ace Di2 groep mét de zelfs nog naamloze Shimano hydraulische schijfremmen, Cannondale’s eigen SI SL2 crankset, een 25,4mm zadelpen, speciaal ontwikkelde Enve Disc wielen (geen remrand en dus lichtere velgen) en niet te vergeten de prachtige kleuren met daarin 71 verwerkt, het jaar van oprichting van de Amerikanen.

Daarbij mag ook opgemerkt worden dat het kleurenschema van deze uitvoering echt heel mooi is. Het doet denken aan de kleuren uit het autoracen in de vorige eeuw. Wij moesten al snel aan de Baum denken en wij waren ook bij deze echt onder indruk. Mooie kleurcombinaties waardoor de lijnen er goed uitkomen.

De mount voor de achterrem is ook weer net anders. Door het gebruik van schijfremmen is het effect van de krachten die daarbij komen kijken natuurlijk anders dan de traditionele remmen. Bij de Synapse hebben geprobeerd deze zo ver mogelijk naar achteren te plaatsen zodat deze meer naar het midden van het wiel kan. De Synapse heeft ook de kenmerkende ‘power pyramid’ bij het bracket. Een gat onderaan de zitbuis waarmee ze daar dus gewicht besparen maar ze ook de gelegenheid hebben dit ergens anders te gebruiken wat ten goede komt aan de stijfheid.

Mocht je overwegen om met schijfremmen te gaan rijden, dan is deze Synapse Hi-Mod Disc een bijzonder goede kandidaat wat ons betreft! Een topmodel waar de prijs ook naar is met een cataloguswaarde EUR 7.499

De Terminator
Ook de fiets van Peter Sagan was aanwezig, een speciale uitvoering van de SuperSix Evo Hi-Mod met zijn kenmerkende Terminator spuitwerk. Mooi detail vonden wij die ene rode spaak in de Vision wielen.

Slice
Ook bijzonder vonden we zadelpen van de Slice. Deze steekt haast loodrecht naar boven uit het frame. De pen is wel zeer smal en zal functioneel het ongetwijfeld goed. Alleen het esthetische deel is toch voor verbetering vatbaar wat ons betreft.

cannondale-synapse-3-eurobike2013 cannondale-synapse-eurobike2013

cannondale-2-eurobike2013

cannondale-tt-eurobike2013

cannondale-sagan-eurobike2013 cannondale-sagan2-eurobike2013