De relatie tussen Nike en fietsschoenen kan je het beste omschrijven als een knipperlichtrelatie. Dan weer wel, dan weer niet. En dan weer alleen voor de profs zoals Cavendish. Maar nu zijn ze terug met een paar indoorfietsschoenen en dat doen ze gelijk goed!

De Nike SuperRep Cycle zien er strak uit. Ze hebben iets moderns, maar tegelijkertijd ook weer iets van een ouderwetse fietsschoen. En ook een vleugje van voetbalkicks. De zwart-rode variant is in ieder geval mijn favoriet.

De schoenen hebben twee speerpunten. De eerste is stijfheid voor de uit-het-zadel-oefeningen. Als je fiets vaststaat of je op een spinningsfiets zit, zijn de krachten die op je voeten komen anders. Dus hebben ze op strategische punten de zool versterkt.

Het andere speerpunt is de ventilatie. Binnen lopen de temperaturen natuurlijk sneller op. Voor de ventilatie is een mesh bovenkant gekozen en ventilatiegaatjes aan de onderkant van de schoen.

Je kunt er verschillende schoenplaatjes onder kwijt met behulp van een adapter. Aan de onderkant zitten een aantal rubberplaatjes, zodat je toch grip hebt: thuis of op de gladde vloer van de sportschool.

Het sluiten van de schoen gaat met twee straps. Iets wat we toch niet zo heel vaak meer zien, sinds de BOA-sluiting populair werd voor fietsschoenen. De schoen komt er in een dames- en herenvariant. De dames kunnen kiezen uit de kleuren zwart-wit, zwart-rood of roze. De heren moeten het zonder de roze variant doen. De schoenen zijn vanaf juni verkrijgbaar en gaan € 120,- kosten.

Meer info via Nike