Gravel rijden begon best ontspannen een paar jaar geleden. Lekker een beetje rollen over de hei en paadjes met wat zand en een paar kiezels. Maar meer en meer wordt het een serieuze op zichzelf staande sport. En dat vinden we eigenlijk best leuk.

Want wat is er leuker dan toeren over de hei? Precies: raggen over de hei. In 2021 werd er al een heus NK georganiseerd en de mensen daarachter gaan dit jaar een stapje verder. Tijdens de NL Gravel Series kun jij namelijk zelf kiezen wat je wil, toeren of racen. Het is een serie van vijf evenementen die ontstaan is uit een samenwerking tussen landelijke en lokale partijen. Zo heeft elk event zijn eigen sfeer en kan iedereen meedoen.

Parcours

De races vinden plaats op afgesloten parcours zodat wandelaars zich niet rot schrikken van al dat gravel geweld. De lengte van de rondjes liggen tussen de 8 en 15 kilometer. Voor de mannen ligt de totaal-afstand rond de 120 kilometer (reken op 3,5 uur wedstrijd) en voor de dames komt een koers op 70 kilometer. (reken op 2 uur wedstrijd). Mooi is dat je ook zonder KNWU wedstrijdlicentie kunt meedoen. Je kunt je ook per event/dag inschrijven om te kijken of gravelwedstrijdrijden iets voor jou zijn. En er wordt er ook tijdens elk event van de serie een mooie graveltocht uitgezet.

Van Zandvoort tot Limburg

Naast de race is het ook gewoon een gezellig evenement met o.a. stands van verschillende merken zoals Shimano maar ook van Cannondale en CloseTheGap die de hoofdsponsors zijn. Natuurlijk is er voldoende eten en drinken voor die gezellige bike festival sfeer. Meedoen kan met elk type fiets met een dropbar. 

De eerste wedstrijd staat gepland in Zandvoort. Je rijdt zelfs een stuk op het circuit. Verder zijn de wedstrijden er in Meerveld, Banholt, Vorden en het NK is wederom in Epe.

Kalender NL Gravel Series:

  • 11 juni – Zandvoort 
  • 2 juli – Meerveld 
  • 10 september – Banholt
  • 1 oktober – Vorden
  • 22 oktober – NK Epe

Meer informatie via: NL Gravel Series

Tags: