Een aantal merken speelde de afgelopen seizoenen al handig in op de populariteit van het indoortrainen. Dunne jerseys en bibshorts, en speciale schoenen voor betere ventilatie en verkoeling. Het merk NoPinz gaat hierin nog een stap verder en heeft met de SubZero-lijn kleding waar je coldpacks in kunt stoppen.

NoPinz

NoPinz zette de eerste stap in de wielerwereld met de productie van kleding met doorzichtige vakken voor je rugnummer. Een aerodynamische oplossing die ook veilig is doordat er geen speldjes meer nodig zijn. Inmiddels hebben ze verschillende collecties, waarbij niet alles meer draait om de NoPinz oplossing voor rugnummers. Een volwaardige kledinglijn voor alle seizoenen en verschillende disciplines. En met het indoor seizoen voor de deur komen ze nu ook met de SubZero indoor-collectie.

SubZero

De SubZero collectie is er voor mannen en vrouwen. Het bestaat uit een korte broek, shirt en snelpak. Daarnaast hebben ze een polsband en handdoek als accessoires. De shirts zijn vooral dun en heel licht, maar het meest opvallend vind ik wel de broek en het snelpak. De stof ervan is bijna volledig geperforeerd, behalve rondom de zeem. Naar eigen zeggen hebben ze hiervoor ultra-lightweight stoffen gebruikt. Op het rugpaneel hebben ze vakken gemaakt waar er ruimte is voor de verkoelende gelpacks, die je extra verkoeling geven tijdens je indoor ritten. Ze noemen deze zakken ‘Freezepockets’ en ze zijn exact de vorm van de passende gelpacks. Deze zijn goed voor minimaal 15 minuten extra verkoeling. Het is een beetje afhankelijk van de inspanning, want bij matige inspanning zou de verkoelende werking zo’n 30 minuten kunnen zijn.

De polsband en handdoek zijn ook specifiek gemaakt voor de indoor trainingen. Zo is de afmeting van de handdoek 100 cm x 50 cm en dat is volgens hun ideaal voor op het stuur. De polsband is vrij groot en lijkt bijna op een onderarmstuk. Bij de polsband zit aan de binnenkant ook een Freezepocket voor een gelpack. Mocht je de verkoeling daar niet per sé nodig hebben kun je het vakje ook prima gebruiken voor het opbergen van een gelletje.

Prijzen

De SubZero productlijn is een slimme oplossing voor de warme ‘zoldersessies’. Je kunt het bestellen via de eigen website van NoPinz, maar houdt wel rekening met een redelijk stevig prijskaartje. Een korte broek kost omgerekend zo’n € 150,- en voor een shirt betaal je ongeveer € 100,-. In vergelijking met een gewone set kleding is dat tegenwoordig vrij normaal qua prijs. Maar de NoPinz SubZero kleding is volgens mij niet een outfit waarmee je ook buiten gaat fietsen.