Het merk Nordest is een internationale aangelegenheid. De eigenaar Jerónimo komt uit Portugal. De fietsen worden ontworpen en getest op Tenerife en uiteindelijk wordt de fiets gemaakt in Taiwan. Jerónimo is eigenaar van twee fietsmerken: Jerónimo Cycles en Nordest Cycles. De eerste is voor custom titanium frames die in Spanje worden gemaakt. En bij Nordest kun je frames in vaste maten kopen. Van staal, maar ook in titanium.

Albarda 2 Steel

Een vernieuwd model van Nordest is de Albarda 2, een gravelbike. Het nieuwe model is lichter en heeft nieuwe kleuren gekregen: pastelgroen of mat zwart. De fiets heeft veel aansluitingen voor bagagedragers, spatborden en extra bidonhouders. Zoals het hoort natuurlijk. Je kunt kiezen voor 650b wielen of 700c. Bij 700c wielen kun je banden tot 50 mm monteren. Voor de 650b wielen is dat 2.1 inch. Voor de rest is het een echte no-nonsense gravelbike. Geen fancy staal of weggewerkte kabels. Nee gewoon CrMo 4130 met kabels die helemaal buitenom lopen.

Een redelijke prijs

Scheelt ook in de prijs, want de Nordest Albarda 2 is (redelijk) betaalbaar te noemen. Voor € 829,- krijg je het frame, met stalen voorvork en Cane Creek 40 balhoofd. En voor € 999,- krijg je dezelfde set, maar dan met een carbon voorvork. Voor dat geld zijn er ook kant en klare fietsen te koop, dat weet ik, maar als je op zoek bent naar iets uniekere fiets betaal je altijd meer. Verzendkosten en steekassen zitten trouwens ook in de prijs inbegrepen. Het frame is ook los te koop voor € 599,-.

Naast deze Albarda 2 Steel is er ook nog de Super Albarda. Ook een gravelracer, maar met een geometrie die veel dichter tegen een mountainbike aan ligt. Van alle fietsen zijn er ook titanium varianten. Maar die zijn wel een stuk duurder natuurlijk. Meer info vind je bij Nordest Cycles.

Nordest Albarda Ti