Bijna geen podium zonder een renner met een zonnebril van Oakley. En dat weten ze al behoorlijk lang te presteren! Reden voor een speciale collectie.

Goed zicht is belangrijk op de fiets, iedereen weet dat. Bescherming ook, tegen vliegjes en opvliegende steentjes bijvoorbeeld. Bijna geen fietser zonder bril daarom. Oakley is daarbij al jaren een grote en gerenommeerde speler. Dit hebben ze dertig jaar geleden voor het eerst laten zien met hun revolutionaire Eyeshades. Daarvoor waren het vaak nog ‘gewone’ zonnebrillen, zij waren de eerste met echt een speciale bril voor het sporten.

Om hun dertig-jarige geschiedenis aan sportbrillen te vieren heeft Oakley dit jaar een zogeheten heritage collectie uitgebracht. Daarvoor hebben ze drie van hun favoriete modellen opnieuw op de markt gebracht. De gigantische Eyeshades, de slankere Razor Blades en de stijlvolle Frogskins. De brillen van deze collectie hebben wat kleine kenmerken die herinneren aan de dertig jaar en aanpassingen t.o.v. de oorspronkelijke modellen zoals een verbeterd neusstuk. Ook een aantal bestaande modellen zoals de Radarlock en Racing Jacket hebben een speciale uitvoering gekregen voor het jubileum.

Dat wil nog niet zeggen dat met de oude modellen niet gereden kan worden. Fransman Yoann Offredo van FDJ.fr heeft al met de Eyeshades gereden bijvoorbeeld. Voor de rest, zoals Fabian Cancellara en Greg van Avermaet met Taylor Phinney hieronder, lijkt het vooral een mooie gimmick te zijn. En als je denkt dat de Eyeshades bijzonder zijn dan moet je even helemaal naar beneden scrollen (daar heeft David Millar overigens nog echt mee gereden in 2002!).

 

 

Oakley.Razor.BladeOakley.Heritage.FrogskinsOakley.Eyeshades.Yoann.Offredo3E3-Harelbeke 2014Cancellara.Oakley.EyeshadesAvermaet.Phinney.Oakley.EyeshadesOakley.Eyeshade.SpectrumOakley.Over.The.Top.Luxuryvintagesunglasses

Foto’s ondermeer van Kristof Ramon, Trek en Luxuryvintagesunglasses.com

2 Comments