In 2015 stopte Ted King met het professionele wielrennen, maar stoppen met fietsen deed hij niet. In het profpeloton was Ted King vooral een knecht en er staan dan ook geen grote overwinningen op zijn naam. Of beter gezegd: geen. Maar vorig jaar won hij dan eindelijk toch! Hij reed als eerste over de streep bij de Dirty Kanza 200! Heeft het toch zin om door te blijven fietsen.

200 mijl gravel
De Dirty Kanza is 200 mijl, zo’n 320 kilometer, lang en gaat over gravelstroken. Klinkt al als een zware rit, maar de weersomstandigheden maken het nog een stuk zwaarder. Het weer is vooral onvoorspelbaar: de ene keer 38 graden en dan weer hagel. En de wind heeft vrijspel op de kale vlaktes in Kansas, waar de rit wordt verreden.

In 2019 wil Ted King de Dirty Kanza weer winnen. En hij neemt ons mee in zijn voorbereiding. In de serie The Groad to Kanza op zijn Youtube-kanaal behandelt hij het materiaal en de andere gravelritten die hij in de aanloop fietst. Er staan dus al een aantal video’s over trainingsritten en de fiets die hij gaat gebruiken. In de komende tijd zal er nog meer volgen, dus hou zijn kanaal in de gaten. De Dirty Kanza wordt verreden op 1 juni, dus zo veel tijd heeft hij niet meer.

Tags: