Onboard is eigenlijk niet zo’n goed woord bij een wielrenner maar zo weet iedereen wel wat er bedoeld wordt. Omdat er nu camera’s op fietsen en op auto’s worden geplakt krijg je een echte beleving van het wielrennen zoals de renners dit ervaren. Natuurlijk maar tot een bepaalde hoogte. Wind voel je niet, wanneer iets maar nét goed gaat voel je het onderbuikengevoel niet, maar het geeft toch een serieuze indruk.

Dus mocht je het gevoel hebben dat er nog steeds een prof-carrière voor je weggelegd is, kijk dan nog even naar deze beelden. Los van dat je misschien wel de snelheid kán fietsen, blijft de vraag: dúrf je zo hard te fietsen in soortgelijke omstandigheden? Ik niet in ieder geval.

Maar jullie zijn mij natuurlijk niet!

De video’s hieronder zijn van de Ronde van Zwitserland. Eerst de video waarin Marc Goos (van nu nog Belkin) onderuitgaat in een bocht in de afdaling. Daarna Cavendish tijdens de 2e etappe die laat zien dat ondanks dat het “rustig” gaat het toch best zenuwachtig fietsen is. Na deze video een ontsnapping en hoe zich zo een kopgroep ontstaat in de 3e etappe van de Ronde. Daarna een afdaling en tot slot een sprint in de 5e etappe vanuit de fiets van Koen de Kort.