De afgelopen dagen en weken hebben we veel nieuwe online activiteiten gezien voor wielrenners. We mogen gelukkig nog buiten fietsen, maar daarnaast zijn alle evenementen en gezamenlijke ritten voorlopig gecanceld. Ook bij Shimano hebben ze de online Q&A sessies.

De Q&A sessies zijn te bekijken via de social media kanalen van Shimano. Via Facebook en Instagram kan je ze live volgen en vragen stellen aan de gasten. De presentator van Shimano, Tom de Louw, zal interessante en goede vragen meenemen tijdens het gesprek. Tenminste, daar gaan we vanuit.

Eerst maar de agenda

08 april 17:00u Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) 
09 april 14:30u Shimano E-bikesystemen Explained (Erik Hazenberg) 
09 april 16:00u Jeffrey Hoogland 
12 april 19:30u Servais Knaven
14 april 16:00u Mathieu Heijboer (Team Jumbo-Visma) 
16 april 16:00u Matthijs Büchli en Laurine van Riessen (BEAT Cycling Club) 
19 april 19:30u Danny Nelissen (Shimano Experience Center)

Onder andere te volgen via Shimano Facebook

Servais Knaven, Jeffrey Hoogland en Julian Alaphilippe

Nu zijn er al een aantal sessies geweest, waaronder met Julian Alaphilippe, maar deze zijn via Insta-TV en Facebook volledig terug te kijken.

Vanmiddag staat om 16.00 uur de volgende Q&A sessie gepland en dat is in dit geval met meervoudig wereldkampioen Jeffrey Hoogland. Bij baanwielrennen zit ik altijd met veel bewondering te kijken naar de enorme snelheden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de vermogens die daarbij horen. En wat zijn maximale vermogen is, als hij dat wil prijsgeven natuurlijk.

Volgende week en verder

Op zondag 12 april staat er om 19.30 uur een sessie gepland met Servais Knaven. De laatste jaren is hij ploegleider bij het succesvolle Team INEOS, maar hij is ook één van de weinige Nederlanders die Parijs – Roubaix wist te winnen.

Dit is een voorlopige planning, want Shimano zal nog meer sessies gaan toevoegen. Als er nieuwe gasten worden toegevoegd wordt dit gedeeld via dezelfde sociale media kanalen, als waar de uitzendingen te zien zijn. Voor nu is het wat mij betreft een lijst met interessante gasten. Verschillende disciplines komen aan bod en met Mathieu Heijboer ook een trainer, die bij Jumbo-Visma mede verantwoordelijk is voor de sterke prestaties van afgelopen jaar. Tijdens de Q&A sessies worden er ook technische sessies gepland, zoals de uitleg van de Shimano E-Bike systemen, die vanmiddag wordt uitgezonden.

Tags: