Wanneer je praat over een kledingset wordt er vaak een combinatie van een broek en shirt bedoeld. Maar bij AGU doen ze dat met de Hexa Camo set net even anders. Deze set voor de koudere dagen bestaat uit drie artikelen, die allemaal voor je bovenlichaam zijn. Een Long Sleeve jersey, een softshell winterjack en een wind body. Er is ook nog een Camo shirt met korte mouwen en een petje, maar die behandelen we hier niet.

Hexa Camo
De naam van deze kledingserie is Hexa Camo, waarbij deze twee woorden betrekking hebben op het design. Met Camo doelen ze op de schutkleuren die je kent van het leger. Het patroon is opgebouwd uit allemaal kleine zeshoeken wat de term Hexa verklaard. De zwarte kleurstelling heeft verschillende tinten grijs en zwart. De andere kleurstelling is forest green/orange, waarbij de verschillende tinten groen worden afgewisseld met oranje. Al lijkt het op sommige foto’s ook wel op blauw. De keuze uit deze twee kleurstellingen geldt voor alle items uit deze serie.

Jack
Het Hexa Camo jack is een winddicht softshell jack. Het is waterafstotend en warmte regulerend zoals dat zo mooi heet. Het jack is voorzien van een volledige rits en op de rug zitten drie zakken. Aan het uiteinde van de mouwen zitten zwarte manchetten en de onderkant van het jack wordt op zijn plek gehouden met behulp van siliconen grippers. De jas heeft reflecterende details die je tijdens de donkere wintermaanden goed zichtbaar houden. Het Hexa Camo jack is verkrijgbaar voor € 129,99.

Wind body
De wind body heeft exact hetzelfde design als het jack. De voorkant en schouders zijn van WNDPRF XLight materiaal. Naast dat dit de wind tegenhouden, is dit deel ook waterafstotend. Het rugpaneel is van mesh, waardoor je lichaam de warmte goed kwijt kan. De zijpanelen zijn van stretch lycra waardoor de body mooi aansluit om je bovenlichaam. Een lichte wind body die je makkelijk in de zakken van je jersey kan wegstoppen. Net als het jack is de wind body ook voorzien van een volledige rits. Hij is hij te koop voor € 59,99.

Long Sleeve jersey
De jersey met lange mouwen is qua design net iets anders dan de eerder genoemde producten. Het Hexa Camo design zie je bij de jersey onder andere terug op de mouwen en op de kraag, maar niet aan de voorzijde van de jersey. De voorzijde is opgedeeld in twee vlakken. Bij de forest green/orange uitvoering zijn deze groen en grijs. De manchetten zijn hierbij ook grijs gekleurd. Bij de zwarte uitvoering zijn deze vlakken grijs en zwart. Bij deze uitvoering zijn de manchetten wel weer zwart gekleurd. Het shirt heeft drie zakken op de rug en een extra zak die is voorzien van een rits. Het Hexa Camo LS jersey is gemaakt van polyester en is verkrijgbaar voor € 89,99.

Meer info via AGU

 

Tags: