Samen met Eddy Merckx zal ook Vredestein de stap naar de WorldTour gaan maken. De kers op de taart voor Vredestein, dat komend jaar zijn 110e verjaardag viert. In het verleden had Vredestein al succes op het hoogste niveau met Robbie McEwen, Cadel Evans en voor de komende twee jaar zijn ze weer terug op dit niveau.

Handgemaakte tubes
De renners van AG2R zullen de wedstrijden gaan rijden op de Vredestein Fortezza Senso tubes, zoals je in onderstaand filmpje kan zien. De klassieke look steekt mooi af tegen het donkere wiel en frame. Een handgemaakte 25 mm tube met een All Weather Silica compound. Door het gebruik van dit all weather compound hebben de renners zowel in natte als droge omstandigheden een goede grip. Onder het compound zit een extra anti-leklaag. De band heeft een katoenen karkas waarmee deze het nodige comfort moet bieden aan de renners. In de kassei-klassiekers zullen de renners kiezen voor de 28 mm variant van de banden.

Vredestein en Eddy Merckx
Onlangs werd bekend dat AG2R – La Mondiale komend seizoen op de fietsen van Eddy Merckx gaat rijden. Natuurlijk hadden we dat toen ook al kunnen zien op de foto’s, maar het officiële verhaal is er nu dus aan Vredestein-zijde ook uit. Naast dat ze komende twee jaar de ploeg van o.a. Romain Bardet voorzien van banden, zijn ze ook de banden leverancier van Eddy Merckx in het algemeen. Dit betekent dat de fietsen van Merckx standaard geleverd gaan worden met Vredestein banden. De samenwerking ook gebruikt worden om ervaringen en feedback uit te wisselen voor ontwikkeling van nieuwe producten en verbetering van bestaande producten.

Tubeless
Een niveautje lager, op Pro-Continentaal niveau, is Vredestein eveneens actief. Op dit niveau werken ze in 2019 samen met het Adria Mobil Cycling team uit Slovenië en het Deense Riwal CeramicSpeed Cycling team. Laatstgenoemde zal hierbij zijn wedstrijden gaan rijden op Vredestein Fortezza Tubeless Ready. Deze band hebben we zelf pasgeleden gemonteerd voor een review die komende maand op het blog zal verschijnen.