Commuting op z’n Engels, pendelen in het Nederlands. Als iedereen nou op z’n fiets naar het werk zou gaan zijn we ook meteen van het file-probleem af. Maar zo simpel is het niet en soms kan je even niet anders dan met de auto. Maar om het fietsen naar het werk toch te promoten heeft Strava de “Global Bike To Work Day” geïnitieerd.
In 2015 zin er zo’n 168 miljoen activiteiten geregistreerd met Strava en in de dichtbevolkte steden kwam ongeveer de helft van mensen die naar hun werk fietsen. Dat is heel veel data die Strava slim inzet voor Strava Metro. Ze anonimiseren de data, voegen deze samen en gebruiken deze samen met planologen om de infrastructuur in steden en dorpen te verbeteren.
We noemden al even het fileprobleem, maar er zijn natuurlijk nog veel meer argumenten om de fiets te pakken i.p.v. auto of openbaar vervoer. Het is minder belastend voor het milieu en het isgoed voor de gezondheid van lichaam én geest.
Met de “Global Bike To Work Day” wil Strava op dinsdag 10 mei wereldwijd zoveel mensen op de fiets naar hun werk laten gaan. Elk beetje helpt, of het nou 2, 8 of 80km is met een omweg. Als je al een Strava-account hebt kan je meteen meedoen met de Challange. Zonder Strava-account kan je natuurlijk ook meedoen, fietsen naar je werk is op elke dag goed, alleen kan je data dan niet gebruikt worden voor het onderzoek.
Let wel, handmatig ingevoerde ritten, trainingsritten, of ritten die als privé zijn gemarkeerd tellen niet mee voor de uitdaging. Alle activiteiten die tijdens de uitdaging worden geregistreerd, moeten binnen drie dagen na afloop van de uitdaging worden geüpload naar Strava.
Onderstaande video legt uit hoe Strava Metro werkt.